Evenimentul Zilei > Social > Un nou grup de medicamente, cu şanse mari de a preveni COVID-19 chiar din stadiile incipiente ale infecției 
Un nou grup de medicamente, cu şanse mari de a preveni COVID-19 chiar din stadiile incipiente ale infecției 

Un nou grup de medicamente, cu şanse mari de a preveni COVID-19 chiar din stadiile incipiente ale infecției 

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a vorbit despre eficienţa medicamentelor care ar putea preveni infecțiile încă de la începutul declanșării bolii.
Prim-ministrul britanic Boris Johnson a făcut referire la dexametazonă, remdesivir, tocilizumab și alte opțiuni potențiale pentru a reduce răspândirea COVID-19 pe teritoriul ţării. Iar acest nou grup de medicamente a fost promovat ca o modalitate de a preveni infecția cu COVID-19 și de a îmbunătăți ratele de supraviețuire în spital.

Grupul este format din dexametazonă, remdesivir și tocilizumab care ar putea preveni infecţiile cu Covid-19

Tocilizumab, un medicament antiinflamator produs de grupul farmaceutic Roche pentru tratarea artritei, reduce riscul de deces în rândul pacienților cu forme severe de COVID-19 și le scurtează perioada de recuperare.
„Tratamentul cu tocilizumab a redus într-un mod semnificativ numărul deceselor de până la 30% dintre pacienţii din grupul care a primit tocilizumab au decedat în decurs de 28 de zile, faţă de 694 (33%) dintre pacienţii din grupul cu îngrijire obişnuită. Este o diferenţă absolută de 4 puncte procentuale, ceea ce înseamnă înseamnă că la 25 de pacienţi trataţi cu tocilizumab, ar fi salvată o viaţă în plus”, arată în studiu.

Dexametazona, steroidul ieftin care a apărut rapid ca soluţie împotriva COVID-19, s-a dovedit a fi extrem de eficientă în urma unui program de testare a medicamentelor, iniţiat de oamenii de ştiinţă din Marea Britanie. Medicamentul a salvat  aproximativ 1 milion de oameni la nivel global, 22.000 în Marea Britanie, potrivit NHS Anglia.

Un nou grup de medicamente, cu şanse mari de a preveni COVID-19

Dexametazona, tabletă de steroizi, s-a dovedit deja că ajută la recuperarea pacienților din spitale și a fost creditată de șefii din sănătate după ce au reuşit să salveze 22.000 de vieți.

Rezultatele studiilor clinice  anunţate de cercetătorii din Marea Britanie au arătat că dexametazona, un medicament generic utilizat încă din anii ’60 pentru a reduce inflamaţia în boli precum artrita, a redus cu aproximativ o treime rata de deces dintre cei mai grave bolnavi de coronavirus internaţi la spital.

Acest lucru face ca dexametazona să fie primul medicament dovedit că poate salva vieţi în lupta împotriva bolii. Unii medici sunt precauţi, citând posibile reacţii adverse şi au cerut să vadă mai multe date.

Beneficiile ușoare au fost observate cu remdesivir în cele mai extreme cazuri de COVID-19. A fost dezvoltat pentru a trata hepatita C și, deși nu s-a dovedit că salvează vieți, se speră că va preveni dezvoltarea bolilor severe, scrie arabnews.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.