Evenimentul ZileiSocialO altă veste care ne înspăimântă. Ce au descoperit oamenii de știință în laboratoarele din Wuhan

O altă veste care ne înspăimântă. Ce au descoperit oamenii de știință în laboratoarele din Wuhan

O altă veste care ne înspăimântă. Ce au descoperit oamenii de știință în laboratoarele din Wuhan
Oamenii de știință susțin că au descoperit noi virusuri „neașteptaţi” în Wuhan. Datele genetice dintr-un laborator agricol par să conțină coronavirusuri complet noi.
O echipă de cercetători declară că au găsit dovezi ale prezenței mai multor viruși – inclusiv coronavirusuri noi – în genomurile agricole din laboratoarele din Wuhan și din alte orașe din China.

Secvențele genetice ale culturilor precum orezul și bumbacul publicate între 2017 și 2020 conțineau secvențele genetice complete ale noilor viruși care par a fi legați de boli umane precum MERS și SARS, potrivit cercetărilor pe care echipa le-a distribuit duminică pe site-ul ArXiv.

O altă veste care ne înspăimântă. Ce au descoperit oamenii de știință în laboratoarele din Wuhan

„Descoperirea neașteptată”, așa cum a spus echipa, a prezenței bolilor umane periculoase în aceste facilități de cercetare agricolă, sugerează că protocoalele de siguranță pot să nu fie la înălțime – și, după cum afirmă echipa, virușii au fost eliberați accidental.

Este important de reținut că toate acestea provin din cercetări pre-tipărite care nu au fost revizuite de un jurnal academic sau de alți experți în domeniu. În timp ce patru dintre cei șase autori ai studiului sunt afiliați la spitale și universități din Spania, Canada și Japonia, primii doi cercetători citați în articol sunt cercetători independenți care nu sunt afiliați la niciun institut de cercetare, iar al treilea este afiliat la LLC numit după el însuși.

Studiu: Ar fi fost eliberat accidental de la un laborator de cercetare

Deci, în timp ce afirmațiile echipei sunt alarmante și merită investigate, ar fi înțelept ca toate concluziile să fie luate cu precauție până când alți cercetători să le aprobă munca de cercetare a echipei, fie o refac de la zero.

În special, unele dintre seturile de date examinate de cercetători provin din cercetările efectuate în 2017 la Institutul de Virologie Wuhan, instituția care a fost implicată în ipoteza „extrem de puțin probabilă” – dar încă posibilă din punct de vedere tehnic – că SARS-CoV-2, corona virusul care provoacă COVID-19, ar fi fost eliberat accidental de la un laborator de cercetare.

Echipa din spatele noului studiu pre-tipărit spune că laboratoarele agricole nu sunt supuse acelorași controale stricte privind pericolul biologic ca cercetarea medicală sau de virologie, ceea ce ar face ca scurgerea dintr-un laborator să fie mai probabilă, scrie Futurism.

Accesează: