Ultima descoperire făcută de OMS: „În decembrie 2019, existau deja 13 mutații ale virusului în Wuhan”

Ultima descoperire făcută de OMS: „În decembrie 2019, existau deja 13 mutații ale virusului în Wuhan” Sursa foto. EVZ

IL GIORNALE. În decembrie 2019, medicii din Wuhan au început să interneze în spitale zeci de pacienți care sufereau de o pneumonie ciudată.

În acele zile, nimeni nu-și putea imagina ce urma să se întâmple în câteva săptămâni, nu numai în China, ci în întreaga lume. Cutia Pandorei fusese deja deschisă, fără ca cineva să observe. SARS-CoV-2 circula în China deja în cursul anului 2019, adică cu multe luni înainte de cazurile descoperite în Wuhan.

Experții nu sunt, în mod evident, capabili să afle care a fost prima zi, chiar dacă este practic sigur că misteriosul virus a fost prezent în rândul ființelor umane cu mult înainte de a ajunge în ziare și la telejurnalele de pe toată planeta. Aceasta este, pe scurt, concluzia la care a ajuns echipa de oameni de știință de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) la sfârșitul misiunii de patru săptămâni petrecute în capitala chineză Hubei, primul epicentru cunoscut al pandemiei de COVID-19. Detaliile au fost date de Peter Ben Embarek, inspector-șef al echipei trimise în China pentru a dezvălui misterele despre agentul patogen.

"În Wuhan, virusul circula pe scară largă în decembrie, iar aceasta este o nouă descoperire", a declarat Embarek pentru CNN. Aceasta este o revelație de o importanță fundamentală, deoarece pentru prima dată se presupune o întârziere între descoperirea primului caz din Wuhan și momentul exact în care virusul a trecut de la un animal la o ființă umană. Zoonoza - "rezervorul" încă de clarificat, poate un pangolin infectat de la un liliac sau poate chiar un liliac - s-a produs cu câteva luni mai devreme decât decembrie 2019. Care sunt dovezile? Totul este scris în testele de pe probele colectate în acele săptămâni.

Ne puteți urmări și pe Google News

În faza inițială a crizei sanitare, adică între sfârșitul anului 2019 și începutul anului 2020, aproximativ 12 tulpini ale virusului circulau în Wuhan, s-ar părea 13.

Prin urmare, înseamnă că SARS-CoV-2 avusese timp să infecteze un număr destul de mare de persoane înainte de a suferi mutații naturale. Numărul mare de "transformări" ale unui agent patogen indică faptul că răspândirea sa a fost la fel de ridicată.

De asemenea, se pare că primul pacient constatat de autoritățile chineze, pe 8 decembrie, a fost un bărbat de 40 de ani, angajat, care nu călătorise niciodată în străinătate. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) l-a intervievat pentru a-i reconstitui deplasările: bărbatul nu a avut și nu are nicio legătură cu piețele, ducea o viață normală și monotonă și nu era niciodată obișnuit să facă deplasări semnificative. Informații de acest fel sugerează că originile pandemiei sunt anterioare apariției oficiale a virusului.

Ar exista, de asemenea, discrepanțe cu privire la numărul de cazuri detectate în Wuhan în infamul decembrie 2019, luna care va fi încercuită cu roșu în calendar. În acea perioadă, funcționarii chinezi au detectat 174 de cazuri, dintre care 100 confirmate prin teste, iar restul prin examinarea simptomelor. Potrivit lui Embarek, cazurile reale care datează din decembrie 2019 ar fi estimate la peste o mie, iar acest lucru se datorează faptului că se confirmă că dintre toți pacienții, doar "15% prezintă simptome grave, în timp ce marea majoritate au o formă ușoară".

Atenție, acest lucru nu înseamnă că China a ascuns ceva. Având în vedere natura necunoscută a virusului, în special în prima fază dramatică, este foarte probabil ca medicii să nu fi fost în măsură să detecteze toți pacienții infectați. OMS a cerut Chinei mai multe date despre cazurile inițiale de COVID-19. Indicii ulterioare ar putea proveni din probele stocate în banca de donatori de sânge din Wuhan, protejate în prezent și neutilizabile pentru sesiunile de studiu. Experții speră să poată obține în curând aprobare. (Rador)

https://it.insideover.com/societa/lultima-scoperta-delloms-a-dicembre-2019-gia-13-mutazioni-del-virus-a-wuhan.html?utm_source=ilGiornale&utm_medium=article&utm_campaign=article_redirect&_ga=2.48819374.982256732.1613468473-1769020770.1601367907