Evenimentul Zilei > Actualitate > Un şofer român de TIR a uimit Spania cu tupeul său. Poliţia l-a prins până la urmă
Un şofer român de TIR a uimit Spania cu tupeul său. Poliţia l-a prins până la urmă

Un şofer român de TIR a uimit Spania cu tupeul său. Poliţia l-a prins până la urmă

Un şofer român de TIR a uimit Spania din cauza încărcăturii pe care o transporta intenţionat sau nu, aşa cum urmează să stabilească oamenii legii care au descoperit că respectivul circula cu droguri în valoare de 1,5 milioane euro pe Autostrada 44.

Un şofer român de TIR a uimit Spania cu tupeul său. Poliţia l-a prins până la urmă, aşa cum a anunţat presa iberică. În prim-plan apare o captură-record de droguri.

Cel care le trasport este un şofer român în vârstă de 44 de ani. Ghinionul său a fost că pe urmele sale au pornit cei de la Garda Civilă. Acţiunea oamenilor legii s-a derulat în zona Vélez de Benaudalla, provincia Granada, Spania.

La control, jandarmii spanioli au descoperit 763 de kilograme de hașiș și 25 kg de marijuana. Conform site-ului Viva Granada, citat de agenția EFE, drogurile valorau pe piața neagră, aproape 1.500.000 de euro.

Conform primelor informaţii oficiale, intervenția ar fi avut loc în timpul unui control de rutină al Gărzii Civile a Traficului. Este greu de crezut, totuş, că respectivul transport nu făcea partea dintr-o operaţiune mai amplă de filaj…

Jurnaliştii spanioli au notat că existau suspiciuni cu privire la timpii de conducere pentru acel TIR cu semiremorcă, care circula de la Malaga spre coasta Granada. Practic, acest aspect ar fi atras atenţia celor de la Garda Civilă…

Un şofer român de TIR a uimit Spania cu tupeul său

În cele din urmă, acel TIR a fost interceptat în Vélez de Benaudalla și condus într-un depozit judicia. Odată direcţionat acolo, câinii antidrog au putut inspecta încărcătura semiremorcii înmatriculată în Germania.

Captura a fost impresionantă: au fost descoperite mai multe pachete cu 763 de kilograme de hașiș și 25 de kilgrame de marijuana. Costul drogurilor pe piața neagră ar fi de aproape un milion și jumătate de euro. 1.280.000 de euro pentru hașiș și 175.000 pentru marijuana; aceasta ar fi valoarea de achiziție.

Suma urma să fie triplată în momentul vânzării substanțelor pe stradă. Mai departe, şoferul cu cetățenie română a fost adus în faţa magistraţilor, cu propunere de reținere preventivă.

La rândul lor, cei din Garda Civilă au deschis o anchetă pentru a încerca să afle cine se află în spatele rețelei de trafic de droguri. Se încearcă să se afle cine a furnizat marfa șoferului de camion și dacă rolul acestuia a fost de simplu cărăuș. Pentru moment se ştie doar că drogurile ar proveni din Maroc, o ţară are „tradiţie” în livrarea drogurilor în Spania.