Coloane kilometrice și ore de așteptare pentru TIR-uri la granița de vest a României

Coloane kilometrice și ore de așteptare pentru TIR-uri la granița de vest a României

Traficul rutier la ieșirea din România înregistrează din nou ore de așteptare. Restricțiile aplicate traficului greu cauzează timpi de așteptare deosebit de ridicați, situați între 80 și chiar 420 de minute până la efectuarea controlului de la graniță.

Coloane mari de camioane s-au format, marţi dimineaţa, în principalele puncte de trecere de la frontiera cu Ungaria, pe sensul de ieşire din România, din cauza restricţiilor aplicate traficului greu până luni seara, astfel că şoferii aşteaptă între 80 şi 420 de minute pentru a ajunge la controlul de la graniţă, relatează Agerpres .

La Petea se așteaptă cel mai mult. Cel puțin 420 de minute

Potrivit aplicaţiei online de monitorizare a traficului la frontiere, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la punctul Petea se aşteaptă cel mai mult. Aici sunt deschise două artere de control pentru traficul greu, dar se aşteaptă cel puţin 420 de minute în coloană.

În Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Vărşand, de asemenea, se aşteaptă 300 de minute, deşi sunt deschise trei artere pentru camioanele care ies din România. La Nădlac II, pe autostrada pan-europeană, se aşteaptă în coloană cel puţin 300 de minute, fiind deschise cinci artere de ieşire. La Nădlac I, timpul de aşteptare pentru tranzitare este de 80 de minute, iar controlul se face pe două artere, mai precizează sursa citată.

Ne puteți urmări și pe Google News

La Borș I și II se așteaptă între 220-280 minute

În judeţul Bihor, în PTF Borş, unde sunt disponibile trei artere pentru traficul greu pe sensul de ieşire, se aşteaptă 280 de minute. de asemnea, la Borş II - se așteaptă 220 de minute, acolo fiind disponibile tot trei artere.

Poliţia de Frontieră Arad a transmis un comunicat de presă conform căruia aglomeraţia s-a format "în urma restricţiilor de circulaţie de pe teritoriul Ungariei, din perioada 13 - 15 martie, când autovehiculele de transport marfă nu au circulat pe teritoriul statului vecin".

Formalitățile de frontieră se efectuează în comun cu autoritățile maghiare

"La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile maghiare, sens în care Poliţia de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere, însă numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de către Poliţia Ungară", se precizează în comunicatul de presă.

Autorităţile de frontieră române le-au contactat pe cele ale statului vecin "pentru dispunerea unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului, care să vizeze suplimentarea personalului de către partea ungară, precum şi deschiderea unor artere suplimentare pentru verificarea automarfarelor".

În primele ore ale zilei de marţi, de la ridicarea restricţiilor, poliţiştii de frontieră de la graniţa cu Ungaria au efectuat formalităţile specifice pentru 2.500 de automarfare, dintre care 2.000 au fost pe sensul de ieşire.