După ce a ucis un cățel într-un mod absolut terifiant, un bărbat din Galați a fost condamnat la un an de închisoare cu executare. Sentința a fost pronunțată pe data de 26 martie de Judecătoria Galați, dar nu este definitivă.

Fapta îngrozitoare s-a produs în 2019. Ancheta a fost declanșată după ce familia patrupedului a făcut o sesizare. Câinele, un Amstaff în vârstă de 13 ani, a fost ucis după ce i s-au aplicat mai multe lovituri de cuțit.

„A fost deschis un dosar penal pentru ucidere cu intenție a unui animal. Cercetările vizează un bărbat, de 47 ani, reclamat de proprietarul câinelui. Pedeapsa prevăzută de lege pentru această infracțiune este închisoare de la 3 luni la un an sau amendă”, preciza, în ianuarie 2019, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Gabriela Costin.

„Aceasta este hotărârea instanţei, după 2 ani şi 3 luni de judecată şi de anchete. S-a ajuns la concluzia că trebuie pedepsit cu închisoare cu executare. Instanţa i-a dat maximul de un an pentru cruzime şi tot ce a făcut el. Animalul a fost omorât într-un stil mai rău ca la măcelărie”, a declarat proprietarul câinelui.

Judecătorii din Galaţi l-au condamnat pe agresor la un an de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi, pentru uciderea fără drept, cu intenţie, a unui animal. Cu toate acestea, sentința pronunţată de Judecătoria Galaţi pe 26 martie nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs, scrie G4media.

CITEȘTE ȘI Klaus Iohannis a semnat. Se dau gratis alimente. Cine va benefica de această măsură

CITEȘTE ȘI Ființe cu două picioare care nu sunt umanoide terorizează Anglia. Poliția în alertă

CITEȘTE ȘI Niţă are pregătit deja un nou contract! Eroul României din meciul cu Germania trebuie doar să-şi mai pună semnătura

CITEȘTE ȘI Guvernul vrea să exonereze de responsabilitate medicii nespecializați care administrează tratament anti-Covid