Evenimentul Zilei > Social > Klaus Iohannis a semnat. Se dau gratis alimente. Cine va benefica de această măsură
Klaus Iohannis a semnat. Se dau gratis alimente. Cine va benefica de această măsură

Klaus Iohannis a semnat. Se dau gratis alimente. Cine va benefica de această măsură

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care anumite categorii de persoane pot beneficia gratis de alimente.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 29 martie 2021, următoarele decrete:

Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 59/2020 pentru stabilirea unor măsuri suplimentare în domeniul protecției sociale în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 (PL-x 325/03.06.2020);

Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 121/2020 pentru completarea art. 2 din Ordonanța Guvernului nr. 13/2017 privind aprobarea participării României la Programul pentru școli al Uniunii Europene și pentru adoptarea unor măsuri privind redistribuirea stocurilor de produse înregistrate ca urmare a suspendării cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar (PL-x 509/08.09.2020);

Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanței Guvernului nr. 11/2003 privind gospodărirea în siguranță a deșeurilor radioactive şi a combustibilului nuclear uzat (PL-x 7/01.02.2021).

Legea privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 121/2020 referitoare la aprobarea participării României la Programul pentru şcoli al Uniunii Europene şi pentru adoptarea unor măsuri privind redistribuirea stocurilor de produse înregistrate ca urmare a suspendării cursurilor în unităţile de învăţământ preuniversitar a fost promulgată luni de preşedintele Iohannis, arată Administraţia Prezidenţială.

Conform respectivului act normativ, „în situaţia suspendării cursurilor în unităţile de învăţământ preuniversitar, disponibilul de produse contractate şi nedistribuite se poate redistribui către organizaţii umanitare, unităţi sanitare, de asistenţă socială, de îngrijire şi asistenţă medico-socială sau în favoarea beneficiarilor Legii 416/2001 privind venitul minim garantat”.

Conform legii, se vor distribui gratuit produse alimentare, constând în fructe şi legume proaspete şi lapte de consum şi produse lactate fără adaos de lapte praf, precum și biscuiți/covrigi uscați.

De aceste produse pot beneficia organizaţii umanitare, unităţi sanitare, de asistenţă socială, de îngrijire şi asistenţă medico-socială sau beneficiarii Legii 416/2001 privind venitul minim garantat.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.