Evenimentul Zilei > Politica > Guvernul vrea să exonereze de responsabilitate medicii nespecializați care administrează tratament anti-Covid
Guvernul vrea să exonereze de responsabilitate medicii nespecializați care administrează tratament anti-Covid

Guvernul vrea să exonereze de responsabilitate medicii nespecializați care administrează tratament anti-Covid

Europarlamentarul Cristian Terheș atrage atenția asupra unui proiect de ordonanță pe care Guvernul vrea să-l adopte. Acesta prevede scutirea medicilor nespecializați pe pneumologie, care tratează pacienții infectați cu coronavirus potrivit protocolului oficial, de a fi trași la răspundere pentru administrarea tratamentului, susține Cristian Terheș.

“Guvernul PNL-USR vrea să exonereze medicii de alte specialități ce administrează tratament anti-COVID după protocol de orice răspundere „pentru daunele și prejudiciile produse”.”, a transmis europarlamentarul Cristian Terheș. 

Guvernul Cîțu a elaborat un proiect de ordonanță prin care propune modificarea legislației astfel încât medicii care tratează pacienții infectați cu coronavirus să nu fie trași la răspundere pentru diverse daune sau prejudicii.

“Guvernul Cîțu dă din nou dovadă de dispreț față de drepturile oamenilor, elaborând o Ordonanță de Urgență prin care modifică legea astfel încât medicii de alte specializări care „acordă asistență medicală în afara specialității, persoanelor diagnosticate cu COVID-19 în baza și în limitele protocoalelor de practică medicală, […] nu sunt răspunzători pentru daunele și prejudiciile produse în exercitarea profesiunii”.

Pe scurt, niște politruci din Guvern fac protocoale de tratament anti-Covid pe care doctori ce nu sunt de specialitate (pneumologie) le administrează în baza prezentei Ordonanțe de Urgență. 

Dacă mori sau crapi în urma administrării tratamentului după protocol, asta e, ghinionul tău: nici doctorul și nici statul nu mai e responsabil. În timpul acesta, tu sau cineva din familia ta se odihnește veșnic în sac, la 2 metri sub pamant, iar Cîțu dă asigurări publice că totul e ok cu protocoalele.

Dacă aceste protocoale sunt așa de bune, de ce nu-și asumă medicii responsabilitatea pentru aplicarea lor? Am văzut cu toții că medici care chestionează eficiența acestor protocoale sunt linșați. Medicii când au jurat, au jurat să fie slugile Guvernului, aplicând necondiționat „protocoale” ce s-au dovedit criminale, sau să vindece oameni?”, s-a exprimat europarlamentarul român. 

“România a ajuns țara în care, cu adevărat, „drepturile sunt un lux”, cum și-a dorit celebra ministră a justiției Raluca Prună. Nu doar că dreptul la sănătate și integritate a devenit un lux, dar se vede că și dreptul la viață a ajuns un privilegiu. 

Ce face acest Guvern trădător e nazism pe față”, a conchis Cristian Terheș. 

Propunerea de ordonanță elaborată de Florin Cîțu poate fi consultată AICI.