Evenimentul Zilei > Sport > Niţă are pregătit deja un nou contract! Eroul României din meciul cu Germania trebuie doar să-şi mai pună semnătura
Niţă are pregătit deja un nou contract! Eroul României din meciul cu Germania trebuie doar să-şi mai pună semnătura

Niţă are pregătit deja un nou contract! Eroul României din meciul cu Germania trebuie doar să-şi mai pună semnătura

Eroul României din duelul de duminică seară, cu Germania, are mari şanse să-şi continue aventura de la Sparta Praga. Florin Niţă i-a convins pe cehi că merită să evolueze în continuare pentru trupa antrenată de Pavel Vrba, iar şefii Spartei i-au pregătit deja un nou contract.

Florin Niţă, noul titular dintre buturile tricolore, a făcut adevărate minuni în confruntarea cu campioana modială din 2014. După ce experimentatul goalkeeper în vârstă de 33 de ani a avut mai multe parade excepţionale şi a limitat proporţiile scorului, conducerea grupării din capitala Cehiei se grăbeşte să încheie un nou angajament cu acesta.

Jurnaliştii de la isport.cz scriu că Sparta îl aşteaptă pe Niţă cu o prelungire a contractului pentru o perioadă de două sezoane. Fotbalistul originar din Bucureşti evoluează pentru trupa de pe „Generali Arena” încă din 2017 şi revenirea sa la FCSB pare, în aceste condiţii, să nu mai aibă deloc sorţi de izbândă.  

„Un contract valabil pentru doi ani de zile îl aşteaptă pe Florin Niţă la întoarcerea la Praga. Florin Niţă îşi va pune semnătura pe noul angajament, după ce se va întoarce de la naţionala României” au anunţat cehii, la scurt timp după încheierea disputei de pe „Arena Naţională”. 

Niţă, lăudat de Manuel Neuer

Evoluţia foarte bună a portarului de 1,84 metri a fost apreciată şi de căpitanul nemţilor, Manuel Neuer. Goalkeeper-ul deţinătoarei Ligii Campionilor, Bayern Munchen, e convins că Germania ar fi obţinut  o victorie mult mai facilă dacă Niţă nu ar fi prins o zi de graţie. „Îi transmit felicitări portarului naţionalei României. A avut câteva intervenţii de top” a fost mesajul lui Neuer pentru Florin Niţă. 

Presa de la Berlin a fost, de asemenea, exasperată de intervenţiile multiple ale jucătorului născut în capitala României. Niţă l-a anihilat pe starul nemţilor, Serge Gnarbry, cu excepţia golului din prima repriză, şi a fost catalogat de jurnaliştii de la Deutsche Welle drept omul meciului. 

„Putem concluziona că a fost o seară slabă pentru atacantul nostru Serge Gnabry, dar atunci i-am face un deserviciu portarului român Florin Niţă. Goalkeeper-ul Spartei Praga a arătat o formă excelentă şi a fost, probabil, omul meciului” au scris cei de la cunoscuta publicaţie Deutsche Welle.