Evenimentul ZileiPoliticaUn alt spital din Capitală, vizat de strategia ”Foișor”. Firea: Este genocid deja

Un alt spital din Capitală, vizat de strategia ”Foișor”. Firea: Este genocid deja

Un alt spital din Capitală, vizat de strategia ”Foișor”. Firea: Este genocid deja
Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei, a făcut precizări despre scandalul creat în jurul transferului pacienților de la Spitalul Foișor.

Gabriela Firea, despre scandalul transferului pacienților de la Spitalul Foișor. Senatorul PSD a atras atenția că o situație similară s-ar putea întâmpla și la Spitalul Fundeni.

„Nu mi-am imaginat că se va ajunge în România la o astfel de situație. La un an de pandemie să fim mai slab pregătiți decât anul trecut în luna martie. În întreagă lume civilizată, atunci într-adevăr s-au luat măsuri rapide, peste noapte, era și normal. Dar acum, orice spital din lume, tratează și pacienți infectați cu SARS-CoV-2 și orice altă patologie pentru că dreptul pacienților la sănătate este sfânt”, a declarat Gabriela Firea, luni seară, la Antena 3.

„Este inadmisibil, într-un timp atât de îndelungat, să rămânem în scenariul în care să scoți cu forță, să rechizitionezi spitale de stat, și să le duci în această zona roșie, pretextând că salvezi vieți.

Primele două situații critice, transferate în viteză și nu foarte bine pregătit, acele persoane au și decedat. Ministerul nu poate să vină să spună că au salvat pacienți.

Nu există niciun sentiment uman, milă, umanitate. Oamenii au devenit cifre. Suntem cu toții statistici. Dacă s-a ajuns să se arunce pacienții care au decedat de COVID în saci și să fie lipsiți de slujba creștinească. Va dați seama ce oameni gadesc sănătatea publică. Ni se spune tot timpul ”așa trebuie, așa se face”, și nu este adevărat.

Militez pentru investiții private în santate. Dar asta nu cuprinde decât 5-10% din populația României. Și ce facem cu ceilalți români? Îi condamnăm la moarte? Este genocid deja. Sunt luate cu forța și trecute în zona roșie, de COVID, lăsându-i de izbeliște pe pacienți, spitale foarte importante din Capitală”, a mai spus fostul primar al Capitalei.

„Zilele trecute, la Ministerul Sănătății s-a vorbit intens să se procedeze la fel și cu Spitalul Fundeni. Dacă se întâmplă acest lucru, va spun sigur că este genocid”.


Accesează: