Evenimentul ZileiPoliticaGeorge Simion solicită o comisie de anchetă la Spitalul Foișor

George Simion solicită o comisie de anchetă la Spitalul Foișor

George Simion solicită o comisie de anchetă la Spitalul Foișor
Modul în care s-a procedat pentru evacuarea Spitalului Foișor a provocat numeroase reacții încă din primele momente ale răspândirii veștii. Scandalul de o dimensiune notabilă a țintuit încă o dată capacitatea și competența autorităților medicale românești. Recent, liderul AUR, George Simion a cerut constituirea unei comisii de anchetă în acest caz.

Alianţa pentru Unirea Românilor solicită constituirea unei comisii de anchetă privind ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foişor, a anunţat, luni, liderul deputaţilor AUR, George Simion.

Grupul parlamentar AUR cere o comisie de anchetă

„Grupul parlamentar AUR cere o comisie de anchetă privind incidentul de la Spitalul Foişor. E regretabil că accidentele, incidentele şi astfel de întâmplări se întâmplă în mandatul domnului Voiculescu”, a afirmat George Simion, în plenul Camerei Deputaţilor, relatează Agerpres .

Liderul AUR a adăugat că AUR aşteaptă şi să fie stabilită cât mai repede data moţiunii simple împotriva ministrului Sănătăţii, depusă de PSD.

Moțiunea împotriva lui Vlad Voiculescu este așteptată cu interes de AUR

„Aşteptăm cât mai repede stabilirea datei moţiunii împotriva domnului Voiculescu”, a adăugat liderul AUR, George Simion.

Luni, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a anunţat depunerea unei moţiuni simple împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, solicitând să fie dezbătută în această săptămână.

Trei decese la pacienții COVID-19 la Spitalul Foișor

În același timp la Spitalul Foișor se muncește în continuare. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a declarat referitor la pacienţii COVID-19 care au decedat la Spitalul Foişor din Bucureşti că aceştia au fost în număr de trei, doi în secţia ATI şi unul înainte de a fi preluat de ambulanţa SMURD de la Spitalul Universitar.

” Au decedat trei pacienţi, unul înainte de a fi preluat de ambulanţa SMURD de la Spitalul Universitar, care a intrat în stop cardiac, înainte de a fi preluat de ambulanţă, fiind în stare critică. Alte două paciente, una în vârstă de 60 de ani şi alta în vârstă de 83 de ani au decedat la Spitalul Foişor, după ce au fost internate în secţia de terapie intensivă. Prima pacientă a fost internată pe data de 10.04, la orele 19.27 şi decedată pe data de 11.04, la orele 7.52, iar a doua pacientă a fost internată în data de 11.04, la ora 0.52 şi a fost declarată decedată în data de 11.04 la ora 17.32″, a declarat dr. Raed Arafat, transmițând condoleanţe familiilor.

De asemenea, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că a sunat absolut pe fiecare persoană transferată sau aparținător a acesteia pentru a-și prezenta scuzele și susținerea pentru depășirea situației create.


Accesează: