Evenimentul Zilei > Actualitate > Tulcea se întoarce în comunism: Gigacaloria, plătită în funcţie de venituri
Tulcea se întoarce în comunism: Gigacaloria, plătită în funcţie de venituri

Tulcea se întoarce în comunism: Gigacaloria, plătită în funcţie de venituri

Un edil propune ca agentul termic să fie plătit în funcție de venituri. Primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie, doreşte să modifice modul de plată a căldurii, astfel încât populaţia oraşului să plătească gigacaloria în funcţie de venit.

Ştefan Ilie a declarat luni, în urma şedinţei extraordinare a Consiliului local al municipiului Tulcea, că se regândeşte modul de plată a gigacaloriei şi că în bugetul din acest an este prevăzută o sumă de 6 milioane de lei pentru subvenţia la căldură.

Plata gigacaloriei în funcție de venituri

„Tulcenii trebuie să plătească gigacaloria în funcţie de venituri. Eu nu cred că un om cu venituri mari trebuie să beneficieze de aceeaşi subvenţie ca unul cu venituri mici. Dacă până acum toată lumea plătea 250 de lei pe gigacalorie, eu, de exemplu, o să plătesc 500 de lei”, a afirmat primarul Ştefan Ilie.

El a mai spus că în acelaşi timp doreşte modernizarea punctelor termice şi transformarea lor în centrale de cartier.

„Vrem să limităm astfel funcţionarea Cazanului de Apă Fierbinte (CAF), generator de pierderi şi de poluare şi să facem ca tot sistemul energetic să fie pe centrale termice”, a menţionat primarul.

De altfel, şi în timpul şedinţei Consiliului local, Ştefan Ilie a declarat că doreşte să sprijine populaţia cu venituri mici pentru ca aceasta să-şi achiziţioneze propriile centrale de apartament.

„Îmi asum aceste decizii, indiferent de scăderea popularităţii mele”, a afirmat primarul.

În timpul şedinţei extraordinare a Consiliului local al municipiului, aleşii au votat bugetele societăţilor din subordine.

Începând de luni, Energoterm SA din municipiul Tulcea a sistat furnizarea agentului termic în sistem centralizat între orele 9,00 şi 16,00, pe fondul temperaturilor crescute anunţate de meteorologi.

Decizia a fost publicată luni pe site-ul societăţii din subordinea Consiliului local al municipiului şi este aplicată luni şi marţi doar în cazul consumatorilor racordaţi la centralele termice de cvartal, scrie Agerpres.

Pentru copii mai mici de trei ani nu se plătește întreținerea

Senatul a adoptat, luni, în plen, propunerea legislativă pentru modificarea Legii privind funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor în sensul exceptării copiilor mai mici de trei ani de la plata cheltuielilor repartizate într-un imobil după numărul de persoane.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.