Evenimentul Zilei > Actualitate > Funcționar din Tulcea arestat că a primit mită 70.000 de lei pentru un proiect pe fonduri europene
Funcționar din Tulcea arestat că a primit mită 70.000 de lei pentru un proiect pe fonduri europene

Funcționar din Tulcea arestat că a primit mită 70.000 de lei pentru un proiect pe fonduri europene

Şefa Serviciului active fizice şi plăţi directe din cadrul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) Tulcea, Irina Manole, a fost arestată preventiv pe o perioadă de 30 de zile, pentru luare de mită, printr-o hotărâre a judecătorilor Tribunalului Constanţa.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a informat, luni, printr-un comunicat de presă, că inculpata ar fi primit drept mită 70.000 de lei de beneficiarul unui proiect finanţat cu fonduri europene.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 2 aprilie, a inculpatei Manole Irina, şefă a Serviciului active fizice şi plăţi directe din cadrul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (O.J.F.I.R.) Tulcea, în sarcina căreia s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită. (…) La data de 2 aprilie, inculpata Manole Irina, în calitatea menţionată mai sus, printr-un intermediar, ar fi primit suma de 70.000 lei de la un o persoană (martor în cauză), beneficiară a unui proiect finanţat din fonduri europene nerambursabile, împrejurare în care procurorii anticorupţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, se arată în comunicat.

Suma respectivă reprezintă 50% din banii încasaţi de la OJFIR Tulcea, sub formă de finanţare europeană, de către persoana respectivă (martor), în cadrul Măsurii „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”. Banii ar fi fost primiţi de inculpată pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru „ajutorul” acordat martorului la întocmirea, depunerea şi aprobarea proiectului finanţat din fonduri europene nerambursabile.

Pe 3 aprilie, judecătorii Tribunalului Constanţa au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a inculpatei Irina Manole, formulată de procurorii anticorupţie.