Evenimentul ZileiPoliticaTrăsnăile din declarațiile de avere. Deputatul AUR care a trăit cu 10 lei pe zi

Trăsnăile din declarațiile de avere. Deputatul AUR care a trăit cu 10 lei pe zi

Trăsnăile din declarațiile de avere. Deputatul AUR care a trăit cu 10 lei pe zi
Un deputat AUR susține că a trăit cu 1.200 de lei pe lună, aproximativ 10 lei pe zi, înainte să fie ales în Parlament.

Un parlamentar AUR, soția și cei doi copii, au trăit cu 10 lei pe zi, conform declarației de avere pe care a completat-o la intrarea în Parlament. Este vorba despre deputatul Ciprian Ciubuc. Conform informațiilor din propria declarație de avere, pe care a completat-o la Parlament, singurele venituri ale familiei sale au provenit din alocația copiilor și din câștiguri la loto. Ulterior, pus în fața propriei declarații, el a recunoscut că a mai avut și alte surse de venit, dar că nu le-a trecut în declarație.

Deputatul AUR Ciprian Ciubuc a scris în declarația de avere să singurul său venit constant încasat anul trecut a fost alocația de stat a celor doi copii. Pe lângă aceasta, el a mai menționat o chirie agricolă de 980 de lei anual și un câștig la loto de 1.500 de lei. Practic, la un simplu calcul, reiese că Ciprian Ciubuc și familia sa ar fi trăit cu 5 lei pe zi.

Ulterior, deputatul a recunoscut, pentru Digi 24, că a avut și alte venituri pe care, însă, nu le-a trecut în declarația de avere. Deputatul a precizat că deține două case, la Chișinău, pe care le-a închiriat.

Ciprian Ciubuc a spus că a omis să prezinte aceste informații deoarece nu a știut că trebuie să treacă la venituri și chiriile pe care le încasează.

Deputatul care a trăit cu 10 lei pe zi

De asemenea, el și-a mai amintit că este asociat la o firmă de la care a încasat dividende. Firma nu apare nici în declarația de avere și nici în cea de interese.

„Proimo Profesionist Grup (este numele firmei – n.red.). Am fost singurul asociat în această firmă, nu am avut angajați și conform legii nu este obligatoriu să prezinți un raport contabil, așa ni s-a spus”, a explicat deputatul.

Deputatul a explicat că a omis să-și treacă și veniturile din dividende deoarece la momentul completării declarației de avere, nu avea finalizat bilanțul contabil. Deputatul AUR a precizat că anul trecut a încasat dividende în valoare de 7.386 de lei. Practic, conform informațiilor furnizate de deputatul Ciubuc, anul trecut, acesta și familia sa, au supraviețuit cu aproximativ 1.200 de lei pe lună, adică 10 lei pe zi,

Pe lângă aceasta, deputatul a precizat că ar mai fi primit bani de la tatăl său, din chiriile unor imobile din Chișinău.

 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 


Accesează: