Evenimentul Zilei > Politica > Circ și scandal în Parlament. La un pas de bătaie după desființarea SIIJ
Circ și scandal în Parlament. La un pas de bătaie după desființarea SIIJ

Circ și scandal în Parlament. La un pas de bătaie după desființarea SIIJ

Scandal ca la ușa cortului pe holul din fața plenului Camerei Deputaților. Senatorul AUR, Dan Tanasă și omologul său de la USR, Silviu Dehelean, au fost la un pas de bătaie. Și așa scena nu a fost una fără durități. Cei doi s-au îmbrâncit și s-au adresat vorbe „de duh”.

În timp ce deputați USR dădeau interviuri după votul pentru desființarea SIIJ, deputatul Dan Tanasă (AUR), aflat în zonă, a comentat nu tocmai măgulitor la adresa acestui vot și a celor de la USR. În acel moment, deputatul USR Silviu Dehelean s-a înfuriat. Cei doi s-au îmbrâncit și numai intervenția rapidă a colegilor lor a făcut ca să nu se ajungă la o bătaie în toată regula.

După ce Dan Tanasă i-a aruncat useristului câteva cuvinte grele, acesta din urmă a plecat. „Băi păduche, dispari! Îți ordon să dispari! Ești un zero, un nimeni, nu ai făcut nimic toată viața ta, papagalule”, i-a spus deputatul Tanasă, useristului Dehelean.

Spiritele au fost încinse la dezbaterile și votul pentru desființarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat miercuri, în plenul Camerei Deputației, că Guvernul susține, pentru desființarea Secției speciale pentru anchetarea magistraților, varianta în forma inițială trimisă în Parlament. Ministerul este și el din USR.

Înfiinţarea SIIJ a fost o mare eroare

Acesta a fost un sistem parşiv, care a tras dosare de corupţie, a declarat marți, Stelian Ion, ministrul Justiției.

Proiectul de lege privind desființarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) este dezbătut, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, care urmează să dea şi votul final.

Înfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a fost o mare eroare, iar soluţia legislativă era cea care a fost trimisă de Guvern la Parlament, a declarat, miercuri, ministrul Justiţiei, Stelian Ion.

„Realitatea a dovedit că înfiinţarea acestei Secţii speciale a fost o mare eroare. Consider că este o ruşine în privinţa Justiţiei române privind retroactiv şi văzând bilanţul acestei secţii. (…) . Avea ocazia această Secţie specială să demonstreze tuturor că ne-am înşelat atunci când am criticat în mod vehement înfiinţarea ei. Nu s-a întâmplat lucrul acesta”, a declarat Stelian Ion la dezbaterea proiectului de lege privind desfiinţarea SIIJ.