Evenimentul Zilei > Actualitate > O tânără a fost răpită și sechestrată în București! Oamenii legii, în alertă maximă
O tânără a fost răpită și sechestrată în București! Oamenii legii, în alertă maximă

O tânără a fost răpită și sechestrată în București! Oamenii legii, în alertă maximă

Luni, o tânără a fost răpită și sechestrată în Capitală. Aceasta a fost salvată de polițiști după ce a reușit să apeleze numărul de urgență.

O tânără a fost răpită și sechestrată în București. Luni, polițiștii din Capitală au intrat în alertă după ce au fost informați că o minoră a fost răpită și sechestrată.

„Astăzi, prin apel 112 a fost sesizată dispariția unei minore, reclamația fiind formulată de o rudă. Din datele transmise, cât și dintr-un apel 112 ulterior, minora a fost depistată pe raza sectorului 4, la acest moment fiind in custodia polițiștilor.

Având în vedere contextul, Poliția Sectorului 5 s-a sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal”, potrivit unui comunicat al Poliției.

Minora a reușit să apeleze numărul de urgență și a descris automobilul cu care a fost dusă la apartamentul unde a fost ținută fără voia ei.

O tânără a fost răpită și sechestrată în București. Mecanisme pentru găsirea copiilor care sunt răpiți

În ultimii zeci de ani, în întreaga lume, numărul copiilor care sunt răpiți sau dispar în circumstanţe bizare ori grave pentru viaţa lor, este din ce în ce mai îngrijorător.

Astfel, autorităţile fiecărui stat şi-au creat proriile sisteme de căutare şi găsire rapidă a copiilor răpiţi, iar cele mai eficiente sunt acelea care implică sprijinul întregii populații.

Și România a implementat un astfel de mecanism numit Alertă Răpire Copil, a fost implementat şi în România, de către Poliţia Română, Ministerul Public şi Centrul Focus.

Alertă Răpire Copil este un mecanism naţional de alertă publică care se declanşează în situaţii de răpire a unui copil, ori în situaţii când vorbim de un copil dispărut a cărui viaţă poate fi în pericol.

După declanşarea alertei, oricine are vreo informaţie despre copilul răpit, este rugat să anunţe imediat poliţia.

CITEȘTE ȘI  Întrebări fără răspuns despre averea lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății. Este un „rechin” imobiliar?

CITEȘTE ȘI Protest cu pancarte negre în Parlament. Urmează o moțiune de cenzură împotriva ministrului Sănătății