Protest cu pancarte negre în Parlament. Ca o ironie a sorții, de ambele mandate de ministru al Sănătății ale USR-istului Vlad Voiculescu se leagă două incendii terifiante: Colectiv și cel de vineri, de la Institutul Matei Balș. După 3 zile de proteste, dintre care ultimele două organizate de AUR, în care I s-a cerut demisia, ministrul se va confrunta cu o moțiune de cenzură inițiată de PSD.

Protest la Parlament

Luni, o serie de parlamentari de la grupul social-democrat au venit cu pancarte pe care scria ”Voiculescu, demisia!”. Luni a avut loc deschiderea sesiunii plenare din acest an.  PSD va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Vlad Voiculescu. De asemenea, parlamentarii cer ca ministrul Sănătății să meargă în fața Parlamentului pentru a da explicații.

Tot luni, la Senat s-a ținut un moment de reculegere pentru incendiul cumplit de la Matei Balș.

Senatorul PSD Daniel Zamfir: Are obligația morală de a demisiona

Într-o intervenție în direct la Antena 3, senatorul PSD Daniel Zamfir a declarat: “Ar trebui să își dea singur demisia, nu să i-o cerem noi. Protocolul anti-incendiu pe care l-a invocat putea să-l facă din prima săptămână de mandat, pentru că protocolul nu presupune investiții. Nu a fost preocupat de ceea ce era util pentru spitale, în prima săptămână de mandat nu i-au plăcut perdelele din minister. În două luni de mandat a avut 4 incendii, ce a făcut?

Are obligația morală să își dea demisia. A fost vedetă de cinema în filmul acela, Colectiv, unde cu mânie proletară înfiera miniștrii de atunci și le cerea demisia. E un act de onoare pentru orice ministru din Europa să plece într-o situație atât de gravă. Să ne înțelegem, nu îi punem în cârcă tot ce nu s-a făcut în 30 de ani, dar e la al doilea mandat”.

Marcel Ciolacu despre pancarte: “Eu o să îmi pun şi pe Facebook. Invit pe toată lumea”

Marcel Ciolacu a confirmat luni că social-democrații vor depune, săptămâna viitoare, o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății. El a spus că respectiva moţiune va fi depusă la Camera Deputaţilor lunea viitoare şi, “în funcţie de evenimente, aceeaşi moţiune poate fi depusă şi la Senat”. “Întâi am luat o decizie în interiorul grupurilor PSD, aşa se lucrează democratic. O să luăm o decizie şi în cadrul Consiliului Politic Naţional. Pe urmă discutăm cu toate grupurile”, a afirmat Ciolacu la Palatul Parlamentului.

Referitor la faptul că deputaţii social-democraţi merg în plen cu pancarte prin care îi cer demisia lui Voiculescu, liderul PSD a spus: “Foarte bine, aşa se manifestă Opoziţia. Eu o să îmi pun şi pe Facebook. Invit pe toată lumea”, relatează Agerpres.

Foto: Captură România TV