Evenimentul Zilei > Actualitate > Întrebări fără răspuns despre averea lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății. Este un „rechin” imobiliar?
Întrebări fără răspuns despre averea lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății. Este un „rechin” imobiliar?

Întrebări fără răspuns despre averea lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății. Este un „rechin” imobiliar?

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, s-a implicat într-o zonă controversată de afaceri. De unde a avut bani politicianul?

Multe semne de întrebare legate de Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății. În declarația de avere, Vlad Voiculescu recunoaște că are de recuperat suma de 704.060 de lei, fără a specifica debitorul.

Acum, s-a admis autorizația Biroului Executorului Judecătoresc, BEJ EXECUTORS. De intrare în imobilele pârâtului Vladimir Cazan Corbeasca din București și din Breaza de sus, în temeiul titlului executoriu al creditorului Vasile Voiculescu Vlad. Conform jurnaliștilor de la newstandard.news.

Sursa citată nu a aflat de ce a fost executat Vladimir Corbeasca. Se pare că că Voiculescu ar fi cumpărat niște drepturi litigioase. Întrebarea e de unde a avut banii. În contextul în care a spus că a împrumutat în anii studenției de la Viena 150.000 de Euro pentru a-și ajuta părinții.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, în zona drepturilor litigioase

În declarația de avere din  vara anului 2020, ministrul Sănătății mai scrie că a creditat familia Valeriu și Andreea Tatu cu suma de 222.700 de lei.

Din document se arată că e mai sărac decât în anul 2016. Are în conturi 40.876,96 de Euro, 2000 de dolari și 87.892,80 de lei. Adică, o sumă de 294.809,76 de lei. Cu tot cu datoria către soții Tatu, fără titlul executoriu, ar mai avea 615.711 de lei. În patru ani „a sărăcit” cu 72.109 de lei.

„Totuși, de unde a a avut 704.060 de lei să-l crediteze pe Vladimir Cazan Corbeasca? Sau aici avem de a face cu o inginerie financiară. A cumpărat drepturile litigioase cu o sumă modică și revendică peste 180.000 de euro. O sumă mizilic față de alți profitori ai Fondului Proprietatea.” Se întreabă jurnaliștii de la sursa citată.

Cum a pătruns Voiculescu în această zonă

În baza legii 10/2001, Vladimir Cazan Corbeasca și-a revendicat o serie de drepturi de moștenire. În 2014, prin instanțele de judecată din București s-a plimbat dosarul său. Pârâte au fost o societate comercială și AAAS.  Cazan CorbascaVladimir solicita despăgubiri pentru terenul din str.Ziduri intre Vii, nr. 21, fost 29,9.824 mp.

Instanța a constatat că reclamantul Cazan-Corbasca Vladimir avea calitate de persoană îndreptăţită la acordarea de măsuri reparatorii – despăgubiri, pentru imobilul situat în Bucureşti, str. Ziduri între Vii nr. 21 (fost nr. 29 fostă str. Zidurilor nr. 87), sector 2, compus din teren însuprafaţăde 9.824 mp şi construcţie demolată în suprafaţă construită de74,35 mp,despăgubiri ce se acordă în condiţiile legii speciale, Titlul VII dinLegea nr. 247/2005.

Pe rolul instanțelor a fost și un proces CNSAS, prin care pârâtul Vladimir Cazan a fost declarat colaborator al securității. Să fie aceeași persoană din dosarul de la A.A.A.S? S-ar complica prea tare ecuația.

Întrebarea este cum a acționat Vlad Voiculescu într-o zonă specifică avocaților și oamenilor de afaceri. Adică, în domeniul cumpărării drepturilor litigioase.