Evenimentul ZileiPoliticaTensiuni în coaliția de guvernare! Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, criticat dur din PNL

Tensiuni în coaliția de guvernare! Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, criticat dur din PNL

Tensiuni în coaliția de guvernare! Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, criticat dur din PNL
Un membru PNL a declarat cu subiect și predicat că nu are încredere în activitatea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Atac dur și surprinzător îndreptat către Vlad Voiculescu, noul ministru al Sănătății. Criticile au fost lansate de către un membru al Partidului Național Liberal (PNL), Daniel Gheorghe. Întrebat dacă are încredere în ministru, în contextul în care România este prinsă în campania de vaccinare. acesta a răspuns:

„În Vlad Voiculescu? Nu! Am încredere în guvernul Partidului Național Liberal și am încredere în profesioniștii din Sănătate și în specialiștii în această campanie de vaccinare. Apreciez foarte mult munca pe care Partidul Național Liberal, prin Nelu Tătaru și echipa dumnealui a dus-o în sectorul sănătății publice și, de asemenea, apreciez specialiștii din acest domeniu”, a declarat Daniel Gheorghe.

Ne puteți urmări și pe Google News

În timpul audierilor din comisia de specialitate, Vlad Voiculescu afirma:

„Am avut strategii pe care din păcate nu le-am urmat decât parţial”

„Suntem într-un moment crucial pentru România şi oamenii care trăiesc aici. Sănătatea a fost pusă greu la încercare în ultimii 30 de ani. Cred că lucruri sunt de făcut în toate elementele ce constituie sistemul sanitar. Ne lipseşte capacitatea de implementare. Mi-aş dori să constituim instituţii puternice, echipe puternice care să poată să bugeteze investiţii şi să le implementeze. Am avut strategii pe care din păcate nu le-am urmat decât parţial. Avem o oportunitate extraordinară venită din posibilitatea de a finanţa multe obiective de infrastructură spitalicească cu fonduri europene”, spunea Voiculescu.

„Avem nevoie de câteva măsuri simple pentru asigurarea românilor la medicamente”

„Va fi o oportunitate şi nu ne permitem să o ratăm. În 2016, în scurtul meu mandat am introdus în legislaţie lista medicamentelor esenţiale ale OMS. Această listă a fost eliminată în 2017 fără nicio justificare. O parte a medicamentelor a dispărut de pe piaţă şi în acest moment românii se confruntă cu lipsa unor medicamente esenţiale. Avem nevoie de câteva măsuri simple pentru asigurarea românilor la medicamente”, mai declara actualul ministrul al Sănătății.


Accesează: