Evenimentul Zilei > Politica > Ciolacu tună și fulgeră. „PNL i-a păcălit cu cinism pe copiii țării”
Ciolacu tună și fulgeră. „PNL i-a păcălit cu cinism pe copiii țării”

Ciolacu tună și fulgeră. „PNL i-a păcălit cu cinism pe copiii țării”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a lansat un atac dur după ce s-a anunțat că alocațiile pentru copii în anul 2021 urmează să fie majorate doar cu 20%.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un atac dur după ce Senatul a adoptat, miercuri, în plen, cu amendamente, OUG 123/2020 care vizează creşterea etapizată a alocaţiilor de stat pentru copii.

„Am înțeles că nu dați doi bani pe ideea de a crește salariile românilor – nici a celor plătiți cu lefuri mici, în sectorul privat și nicidecum a bugetarilor! Am înțeles că nu vă interesează să le dați pensionarilor măcar șansa de a-și păstra nivelul de trai, amânând la nesfârșit majorările de pensii.

Însă nu credeam că veți avea atâta josnicie să mințiți privind în ochii a milioane de copii! Înaintea alegerilor ați promis că le dublați alocațiile – nu în toamna acestui an, cum propusese PSD și votase Parlamentul- ci în tranșe semestriale de câte 20%, până în 2022. Azi, ați arătat țării că și dublarea alocațiilor a fost o farsă sinistră!

În #Guvernul Țepelor, PNL i-a păcălit cu cinism pe copiii țării cu alocațiile, așa cum USR-PLUS i-a mințit pe părinții lor cu sloganul TaxeZero pe salariul minim!

Sunteți mici la suflet și lipsiți de omenie! Sunteți #Guvernarea Anti-Alocație, în care până și copii primesc țeapă cu dedicație!”, arată un mesaj publicat pe Facebook de Marcel Ciolacu.

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri că Guvernul nu a luat nicio decizie cu privire la mărirea alocaţiilor, acest lucru rămânând la latitudinea Parlamentului, dar a menţionat că a votat ca senator un proiect prin care alocaţiile se măresc în 2021 cu 20%.

Senatul a adoptat, miercuri, în plen, cu amendamente, OUG 123/2020 care vizează creşterea etapizată a alocaţiilor de stat pentru copii, ca urmare a reexaminării solicitate de preşedintele Klaus Iohannis.

S-au înregistrat 75 de voturi ”pentru” şi 56 ”împotrivă”.

Ordonanţa vizează la alin 3, art 3 că „începând cu 1 august 2020 cuantumul alocaţiei de stat se majorează cu 20 de puncte procentuale, aplicate sumei rezultate din diferenţa dintre cuantumul prevăzut la alin. (1) şi cuantumul acordat anterior, în luna iulie 2020”.