Evenimentul Zilei > Politica > Marcel Ciolacu: Gașca pierzătorilor a făcut o majoritate de conjunctură. PSD, opoziție „dură”
Marcel Ciolacu: Gașca pierzătorilor a făcut o majoritate de conjunctură. PSD, opoziție „dură”

Marcel Ciolacu: Gașca pierzătorilor a făcut o majoritate de conjunctură. PSD, opoziție „dură”

Președintele PSD Marcel Ciolacu a confirmat marți la prânz decizia de a boicota consultările de la Palatul Cotroceni și a lansat noi atacuri la adresa președintelui Klaus Iohannis. El a vorbit, printre altele, și de desființarea Secției Speciale.

Declarații Marcel Ciolacu:

„PSD nu va participa la circul ieftin organizat de Klaus Iohannis.

Gașca pierzătorilor a făcut o majoritate de conjunctură, acest nou CDR, care nu respectă voința românilor pentru această perioadă.

PSD va intra total în opoziție.

Vom face o opoziție dură cu crede populația că trebuie să fie reprezentată de PSD.

Noul CDR nu are soluție pentru pandemie și criza economică.

În continuare așteptăm programul de guvernare și bugetul acestui nou CDR.

Președintele Iohannis a fost purtătorul de cuvânt și vârful de lance al PNL în campania electorală. Mai mult, a și anunțat ce fel de guvern vrea: Gașca pierzătorilor și un nou guvern al său.

Nu încercăm să schimbăm aritmetica, aceasta este una singură pentru toată lumea.

Coaliția UDMR, USR și PNL a avut majoritatea pentru a-și impune omul la Camera Deputaților. PSD și-a primit toate posturile conform procentelor.

Majoritatea impune un calendar, în schimb veți vedea audierile și întrebările din comisii puse de PSD.

Am încercat creionarea unei majorități, era foarte greu să respectăm spiritul Constituției câtă vreme președintele nu este garantul Constituției, cu garantul PNL.

PSD va conduce 8 comisii, la Camera Deputaților vom avea mai multe comisii decizionale. PSD este reprezentat conform algoritmului, conform ponderilor, atât cantitativ cât și calitativ.

Am luat comisia de Educație, iar dl. Rafila ne reprezintă ca vicepreședinte.

PSD nu va vota desființarea Secției Speciale întrucât și CSM, și ICCJ, au spus că nu trebuie desființată. Noi îi ascultăm pe specialiști.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.