Evenimentul Zilei > Economie > Cine va fi scutit de plata impozitului în primele trei luni din 2021. Anunțul făcut de Florin Cîțu
Cine va fi scutit de plata impozitului în primele trei luni din 2021. Anunțul făcut de Florin Cîțu

Cine va fi scutit de plata impozitului în primele trei luni din 2021. Anunțul făcut de Florin Cîțu

În contextul daunelor pe care noul coronavirus le-a produs în industria turismului, premierul României anunță că Executivul va acorda sprijin financiar pentru HoReCa.

Industria turismului a fost profund afectată de noul coronavirus, iar soarta unor afaceri atârnă de un fir de ață, multe dintre acestea fiind la un pas de a fi închise. Având în vedere situația extrem de delicată cu care se confruntă industria HoReCa, premierul Florin Cîțu a declarat că Executivul va lua o măsură prin care reprezentanții din această industrie să fie scutiți de plata impozitului specific în primele trei luni ale anului 2021

„Va fi aprobată schema de ajutor de stat pentru acordarea de sprijin financiar pentru Horeca. Știți deja că schema are un buget de 500 de milioane de euro”, a spus Cîțu.

Referitor la măsurile prin care se dorește susținerea turismului la nivel național,  premierul Florin Cîțu a ținut să precizeze că voucherele de vacanță vor fi acordate și anul următor, valoarea lor rămând cea de 1450 de lei.

Vom construi un buget pe 2021 cu un deficit în jur de 7% din PIB

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că bugetul pe anul 2021 va fi construit cu un deficit de 7% din PIB, ceea ce arată angajamentul pentru consolidarea fiscală, menţionând că este un buget care nu pune frână economiei.

„Am văzut deja discuţii în spaţiul public şi trebuie să clarificăm pentru bugetul de anul viitor ce măsuri rămân şi cum se vor prelungi. Pentru bugetul de anul viitor rămânem la ceea ce am spus şi până acum: suntem adepţii unei consolidări fiscale, ceea ce înseamnă că vom construi un buget cu care vom veni în Parlamentul României cu un deficit bugetar în jur de 7% din PIB, ceea ce arată, pe de o parte, angajamentul nostru ferm pentru consolidarea fiscală şi, în acelaşi timp, este un deficit bugetar care, în contextul economic actual, nu pune o frână economiei. Politica fiscală rămâne stimulativă în 2021, este adevărat, aşa cum estimăm noi, în prima parte a anului, se va muta către o politică fiscală neutră în a doua parte a anului”, a afirmat Cîţu, după şedinţa de Guvern.