Evenimentul Zilei > Economie > Gură de aer pentru domeniul HoReCa. Taxa va fi eliminată. Când se aplică măsura
Gură de aer pentru domeniul HoReCa. Taxa va fi eliminată. Când se aplică măsura

Gură de aer pentru domeniul HoReCa. Taxa va fi eliminată. Când se aplică măsura

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, anunță că va propune o taxă zero de ocupare a domeniului public pentru terase şi restaurante pentru prima jumătate a anului 2021.

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a transmis că în ședința de luni a Consiliului General al Municipiului Bucureşti va propune ca taxa de ocupare a domeniului public pentru terase şi restaurante să fie zero în perioada ianuarie – iunie 2021.

Taxa de ocupare a domeniului public pentru terase şi restaurante să fie zero

„Vom discuta luni, în şedinţa Consiliului General, ca taxa de ocupare a domeniului public pentru terase şi restaurante să fie zero în perioada ianuarie – iunie 2021. Este o măsură în sprijinul industriei HoReCA, serios afectată de epidemie şi al locurilor de muncă din domeniu. E important să susţinem micile afaceri din Capitală”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

Luni, de la ora 10:00, consiliul General al Capitalei se va întruni în şedinţă pe ordinea de zi figurând 34 de proiecte de hotărâre, printre care alegerea viceprimarilor, înfiinţarea unei comisii pentru monitorizarea companiilor municipale, desemnarea reprezentanţilor municipiului Bucureşti în adunări generale ale acţionarilor din 28 de societăţi comerciale.

Nicușor Dan întâlnire de gradul 0 cu reprezentanții marilor complexuri comerciale

Vineri, Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, și Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, au avut o ședință cu reprezentanţii marilor complexuri comerciale şi supermarketuri.

Discuțiile au vizat impunerea respectării normelor privind triajul epidemiologic, dezinfectarea mâinilor atât pentru personalul propriu, cât şi pentru vizitatori, circuite de acces şi defluire, dar şi limitarea accesului clienţilor în funcţie de suprafaţa spaţiului comercial, pentru evitarea aglomerației.

„Prefectul municipiului Bucureşti a dispus intensificarea controalelor care să vizeze respectarea normelor aflate în vigoare la această dată, constatându-se o relaxare atât în ceea ce priveşte efectuarea de controale din partea instituţiilor abilitate, cât şi în ceea ce priveşte respectarea de către instituţiile publice şi private, de către agenţii economici şi populaţie a prevederilor impuse prin H.G. nr. 856/2020.

Astfel, în perioada următoare, vor fi intensificate controalele în principalele sectoare în care s-a constatat că măsurile de protecţie nu au fost respectate cu stricteţe, respectiv mall-uri, pieţe agroalimentare, pieţe volante, staţii de metrou, mijloace de transport în comun, terase, săli de sport/fitness, saloane de coafură, cosmetică”, a transmis Prefectura Capitalei.