Evenimentul Zilei > Politica > La vaccinare, înainte! Vlad Voiculescu are un mesaj pentru popor. Medicii, primii
La vaccinare, înainte! Vlad Voiculescu are un mesaj pentru popor. Medicii, primii

La vaccinare, înainte! Vlad Voiculescu are un mesaj pentru popor. Medicii, primii

Învestit miercuri în funcţia de ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu a anunţat joi că în ceea ce priveşte mult-aşteptata vaccinare împotriva Covid-19, medicii vor fi printre primii vaccinaţi, în timp ce acei politicieni care se gândesc că ar putea să sară rândul vor fi ignoraţi cu desăvârşire.

Într-o intervenţie pentru postul de radio RFI România, cel care a mai fost ministru al Sănătăţii şi în 2016 a dezvăluit câteva detalii despre campania de vaccinare antiCovid-19. Astfel, acesta a dorit să transmită celor care cred că funcţia le va garanta prioritatea la vaccinare că trebuie să-şi schimbe planurile. Mesajul a vizat anumiţi politicieni.

„Vom avea destule personalități care se vor vaccina, cu siguranță, dar nimeni nu va sări rândul. Primii vor fi cei din personalul medical, care au prioritate, nu politicienii, nu oricine altcineva”, a spus Vlad Voiculescu la RFI. Conform sursei citate, acesta a atenţionat că relaxarea nu trebuie să-şi facă loc printre cei care se ocupă de vaccinare, chiar dacă vin Sărbătorile.

Voiculescu: „Primul vaccin va sosi pe 26.”

„Prioritatea absolută este în mod evident gestionarea pandemiei și pregătirea campaniei de vaccinare. Primul vaccin va sosi pe 26, adică practic poimâine. Cred că orice relaxare din partea noastră, a tuturor, personal și evident, orice relaxare din partea autorităților ar fi o greșeală mare acum, în perioada sărbătorilor”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Cu privire la acelaşi subiect, Vlad Voiculescu a divulgat că are de gând să se vaccineze în faţa camerelor de luat vederi în tentativa de a-i face pe români să conştientizeze importanţa acestui pas.  „Da, sigur că da, dar când îmi va veni rândul, deși mi-ar plăcea să fiu vaccinat astăzi, deja”, a spus acesta.

Totodată, conform spuselor celui care a renunţat la funcţia de viceprimar al Bucureştiului pentru postul din guvernul condus de Florin Cîţu, va exista şi o campanie de comunicare care să contribuie la vizibilitatea succesului vaccinării naţionale.

Klaus Iohannis este direct implicat

Vlad Voiculescu, în dialog cu Klaus Iohannis, la depunerea jurământului de învestitură în funcţie.

„Nu am nici o îndoială în privința asta și da, va fi o campanie de comunicare, pe care am de gând să o pregătesc, împreună cu colegii de la celelalte ministere și împreună cu președintele României, care este direct implicat”, a completat Vlad Voiculescu.

Altfel, ministrul Sănătăţii s-a referi şi la posibilitatea redeschiderii şcolilor: „Nu am o estimare, dar este o prioritate deschiderea școlilor, deîndată ce situația epidemiologică o va permite. Dacă ne uităm în alte state europene, vedem că școlile nu au fost închise așa de rapid ca la noi.

Pe de altă parte și sistemul nostru sanitar vedem că a ajuns deja la limită (n.r. – din cauza cazurilor de Covid-19), iar în perioada următoare va trebui să vedem care sunt pașii pe care va trebui să-i facem pentru redeschiderea școlilor mai degrabă mai devreme, decât mai târziu. Atât timp cât nu mai sunt locuri la ATI, nu putem să vorbim despre nici o măsură de relaxare.”

Privatizarea Sănătății? Nicio şansă!

Odată cu revenirea lui la Ministerul Sănătăţii, au existat mai multe zvonuri care indicau o posibilă privatizare a domeniului de care se ocupă. Voiculescu a clarificat şi acest subiect:

„E o idee foarte interesantă. Nu am vorbit niciodată despre privatizare, nu am vorbit niciodată despre scumpiri ale unor servicii medicale sau orice din categoria asta.

Cred că e o reminiscență a discursului PSD și a discursului stângii despre ceea ce a făcut PDL în 2007-2008 și presupun că tot rostogolesc această minciună, pentru că oamenii încă au o oarecare teamă. Deci nici gând, nu se pune problema de privatizare a vreunui sistem de sănătate, totală sau parțială, nici gând.”

sursa: rfi.ro