Evenimentul Zilei > Actualitate > Acuzații grave la adresa lui Vlad Voiculescu. Dorește să închidă Spitalul Fundeni?
Acuzații grave la adresa lui Vlad Voiculescu. Dorește să închidă Spitalul Fundeni?

Acuzații grave la adresa lui Vlad Voiculescu. Dorește să închidă Spitalul Fundeni?

Florian Bodog face dezvăluiri curemurătoare despre Vlad Voiculescu, actualul ministru al Sănătății din România.

Florian Bodog face dezvăluiri curemurătoare despre Vlad Voiculescu, actualul ministru al Sănătății din România.

Bodog susține că în anul 2017 a descoperit un plan care viza închiderea mai multor spitale. Fostul ministru PSD susține că la acea vreme era vorba de 100 de spitale.

El trage un semnal de alarmă și spune că Vlad Voiculescu ar face presiuni asupra managerilor de spitale. Voiculescu, după spusele lui Bodog, ar urmări, de fapt, închdierea mai multor spitale, printre care și Spitalul Fundeni.

Bodog face aceste dezvăluiri în urma declarațiilor făcute de Voiculescu după incendiul de la Matei Balș. Acesta l-a „atacat” pe Bodog spunând că „în 2017, ministrul de atunci a făcut un act din pix și apoi Parlamentul a prelungit toate autorizațiile sanitare. Este un act de iresponsabilitate”.

Florian Bodog, dezvăluiri de „foc” despre Vlad Voiculescu: ce urmărește de fapt?!

Baza dezvăluirilor datează încă din anul 2017. Este vorba despre documentul care putea duce la dispariția a 100 de spitale.

„În 2017,  când am ajuns la minister, am găsit pe masă un document pe care se pregătea să-l semneze dl ministru Voiculescu. Un ordin care închidea aproape o sută de spitale.

Erau clădiri ce aveau aviz de funcționare cu plan de conformare, nu autorizație ISU. Când s-a făcut publică informația că vroia să închidă o sută de spitale, Voiculescu a zis că mint.

Acum, recunoaște că asta a fost intenția sa. A spus clar, sâmbătă, că eu am refuzat să închid o sută de spitale. Ce se întâmplase, de fapt?

Vlad Voiculescu, în timpul guvernării așa zis tehnocrate, a făcut un control, dar nu a alocat bani pentru ca spitalele să poată îndeplini regulile de autorizare” spune Florian Bodog.

Reguli dure, ca în occident

Acesta continuă seria dezvăluirilor și spune că guvernul tehnocrat de la acea vreme instituise reguli foarte stricte, care nu putea fi respectate decât de câteva spitale din Occident.

„Tehnocrații dăduseră reguli foarte dure, pe care le-ar fi putut îndeplini, poate, unele spitale occidentale.

Nici mall-urile din România nu pot respecta toate aceste reguli, darmite școlile, universitățile sau spitalele care funcționează în clădiri de acum jumătate de secol sau mai bine. Pentru ca spitalele de la noi să atingă aceste standarde, era nevoie de timp, în care să se facă investiții. Era nevoie de o perioadă de timp ca să se conformeze.

Cerând aplicarea imediată a regulilor, Vlad Voiculescu și dna Simona Pârvu, care conduce INSP, practic închideau circa o sută de unități sanitare. Cred că era un plan pentru a dinamita sistemul public, pentru a ajuta spitalele private să preia pacienții.

Se închide Spitalul Fundeni?!

Pe aceste reguli ale tehnocraților ar trebui închis, astăzi, Spitalul Fundeni, Institutul Inimii, pentru că funcționează într-o clădire cu bulină. Este un risc, la cutremur, dar ce se întâmplă acum cu miile de pacienți dacă închidem Fundeniul?

Cine răspunde, însă, dacă se produc accidente sau incidente în instituțiile sanitare fără autorizație?

Orice manager care a auzit declarația de sâmbătă a dlui ministru Vlad Voiculescu ar trebui să închidă mâine secțiile carte funcționează fără autorizație, pentru că a spus-o foarte clar: ei răspund.

Nu ministrul trebuie să le ceară aplicarea legii, ei trebuiau să o aplice până acum”, a mai spus Florian Bodog, conform DCNews.