Evenimentul ZileiActualitateDupă 25 de ani… Româncă răpită și vândută unei familii din SUA

După 25 de ani… Româncă răpită și vândută unei familii din SUA

După 25 de ani… Româncă răpită și vândută unei familii din SUA
Belle Barbu, acum în vârstă de 26 de ani,  a fost răpită dintr-un spital românesc în urmă cu 25 de ani.

Bella a reușit recent să-și regăsească familia cu ajutorul unui grup de Facebook care îi ajută pe românii adoptați să-și găsească părinții. A călătorit la Roma pentru a-și întâlni mama, tatăl și frații și așa a reușit să afle tot adevărul.

Li s-a spus că fetița lor a murit

„Doctorii le-au spus că sunt bolnavă, deși nu au specificat cu ce diagnostic sunt ținută în spital. Ei s-au dus acasă. Câteva zile mai târziu, când s-au întors, li s-a spus că am murit”. Bieții oameni au fost devastați. Impresionată de suferința lor, o asistentă le-a mărturisit adevărul, povestește Belle.

„În timp ce plecau, o asistentă a fugit după ei ca să le spună adevărul – că fusesem luată și vândută. Părinții mei au folosit ultimii bani pe care îi aveau pentru benzină și au condus la fiecare orfelinat posibil pentru a încerca să mă găsească. Dar banii s-au terminat”.


Profeția cruntă a musulmanilor despre a doua venire a Lui Hristos. “Va sparge Crucea”


„Te-am adoptat când erai foarte mică”

 

După ce a fost scoasă din România, Belle a fost adoptată de o familie din statul american Utah. Când a crescut destul a realizat că ceva nu e în ordine pentru că nu semăna deloc cu părinții ei. Până la urmă, după ce a împlinit 8 ani. a reușit să afle adevărul. Părinții adoptivi i-au spus că a fost adoptată când era foarte mică pentru că mama și tatăl ei nu au vrut să o păstreze. I-au dezv[luit adevăratul ei nume de familie și faptul că s-a născut în România.

Relația lui Belle cu părinții adoptivi s-a degradat când tânăra s-a înscris la universitate. Apoi, în 2019, a întâlnit un grup de Facebook care îi ajuta pe românii adoptați să-și găsească familiile. A decis să posteze și ea un mesaj și a fost uimită să primească un răspuns foarte repede.

În doar 48 de ore, femeia care conducea grupul a reușit să-l contacteze pe fratele mai mic al lui Belle, Moise, pe rețelele de socializare.

Așa a descoperi Belle că părinții ei trăiesc  și că  are doi frați (Moise-20 de ani și Florian-29 de ani) și o soră Simona, în vârstă de 33 de ani.

S-au întâlnit după 25 de ani

Trei săptămâni mai târziu, Belle a reușit să vorbească la telefon cu părinții ei biologici, tatăl Zambilă și mama Margari. Câteva luni mai târziu, tânăra a plecat la Roma să-i întălnească. „Am simțit o astfel de legătură cu ei. Să-mi iau rămas bun a fost oribil.”

Belle e hotărâtă să se întoarcă la Roma pentru a-și vizita părinții îndată ce va avea sufficient de mulți bani. Între timp s-a implicat în activitatea unor ONG-uri ca să-i poată ajuta pe cei care au trecut prin experiențe similare.


Cadoul de Crăciun al lui Meghan Markle pentru regină a ajuns la câini. Praf l-au făcut


Bella spune că a aflat de la Charity Operation Underground Railroad că nou-născuții valorează zeci de mii de dolari bandele de traficanți. Aceștia falsifică certificatele de naștere și vând bebeluși unor agenții de adopție care îi oferă unor familii dispuse să plătească bani frumoși.

„S-ar putea să nu știu niciodată exact ce mi s-a întâmplat când eram copil, dar mă concentrez asupra lucrurilor pe care le pot face. Acum lucrez cu organizații, inclusiv Operation Underground Railroad, vorbind despre experiența mea. Le spun tuturor celor care îmi aud povestea că pot ajuta supraviețuitorii traficului de persoane, donând unor organizații caritabile”. Deocamdată, Belle continuă să locuiască în Utah, unde își dedică o mare parte din timp pasiunii ei pentru călărie, duppă cum arată și pozele de pe pagina ei de Facebook.

 

Val de proteste în SUA. „Trâmbițele Ierihonului” sună adunarea armatei lui Trump

 


Accesează: