Evenimentul Zilei > International > Val de proteste în SUA. „Trâmbițele Ierihonului” sună adunarea armatei lui Trump
Val de proteste în SUA. „Trâmbițele Ierihonului” sună adunarea armatei lui Trump

Val de proteste în SUA. „Trâmbițele Ierihonului” sună adunarea armatei lui Trump

Chiar dacă nici Curtea Constituțională a SUA nu pare dispusă să întoarcă rezultatul alegerilor prezidențiale, susținătorii actualului președinte nu renunță la luptă.

Grupurile conservatoare care susțin că  Joe Biden l-a învins pe la Donald Trump printr-o fraudă electorală de proporții planifică proteste la nivel național.
Un miting va avea loc inclusiv la Washington, condus de fostul consilier de securitate națională Mychael Flynn, recent grațiat de Trump.
Organizatorii Stop The Steal, printre care se află consultantul politic Roger Stone, și mai multe grupuri creștine au cerut susținătorilor să se prezinte la „Marșurile Ierihonului” și la mitingurile de rugăciune. Acestea sunt planificate  și în capitalele statelor Georgia, Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Nevada și Arizona, unde campania lui Trump contestă votul.


„Profeția” lui Bill Gates despre întoarcerea la normalitate. Cât mai ține pandemia


Peste 50 de hotărâri judecătorești federale și de stat au confirmat victoria lui Biden asupra președintelui Trump. Curtea Supremă a SUA a respins vineri un proces intentat de Texas și susținut de Trump care urmărea să întoarcă rezultatele votului în patru state.

„Rugăciune pentru ca zidurile corupției și ale fraudelor electorale să cadă”

Mitingul de la Washington va începe cu marșuri în jurul United States Capitol, a Curții Supreme a SUA și a Departamentului de Justiție, manifestanții urmând să se roage pentru ca zidurile corupției și ale fraudelor electorale să cadă”, anunță site-ul StopTheSteal.com.

Organizatorii fac astfel referire la legendarul miracol biblic petrecut în timpul bătăliei de la Ierihon, când zidurile orașului s-au năruit după ce preoții au sunat din trâmbițele lor, iar soldații au strigat cu putere .
Generalul în retragere Michael Flynnurmează să vorbească de pe treptele înaltei instanțe. Eprima sa adresare publică de când Trump l-a grațiat pe 24 noiembrie.


Marele paradox al vaccinului lui Putin. Hulit în Rusia, luat în serios în Occident


La mitinguri sunt așteptați să partcipe donatori politici republicani și personalități religioase, inclusiv CEO-ul My Pillow, Mike Lindell și omul de radio Eric Metaxas.

Există riscul unor ciocniri violente

Un grup anti-Trump a convocat, la rândul său, mitinguri în apropiere de Casa Albă, sporind riscul unor ciocniri violente, scrie ziarușl britanic Express.

Șalvarii lui Erdogan, salvați de “prieteni”. Cine face jocul “Sultanului” în UE?