Evenimentul Zilei > Social > „Profeția” lui Bill Gates despre întoarcerea la normalitate. Cât mai ține pandemia
„Profeția” lui Bill Gates despre întoarcerea la normalitate. Cât mai ține pandemia

„Profeția” lui Bill Gates despre întoarcerea la normalitate. Cât mai ține pandemia

Magnatul Bill Gates este o figură centrală a luptei mondiale împotriva pandemiei Covid-19.

Cei mai mulți văd în multimiliardarul american un filantrop gata să arunce miliarde de dolari ca să ajute umanitatea să depășească această criză de sănătate. Alții îi reproșează, însă, influența uriașă asupra Organizației Mondiale a Sănătății și implicarea în manevre oculte.

Ambele tabere recunosc, însă, că Bill Gates este extrem de bine informat cu privire la evoluția pandemiei. Tocmai de aceea, declarațiile și previziunile sale merită luate în serios.

Mai avem de așteptat un an și jumătate

Nici în ultimele sale declarații, pe Bill Gates nu-l dă optimismul afară din casă. În ciuda dezvoltării vaccinurilor împotriva Covid-19, susține magnatul,  va fi necesar să așteptăm cel puțin încă un an și jumătate pentru a reveni la o viață normală.


Marele paradox al vaccinului lui Putin. Hulit în Rusia, luat în serios în Occident


Prognoza sumbră a fost făcută de Bill Gates simultan cu anunțul că el și soția sa Melinda donează încă 250 de milioane de dolari pentru a sprijini cercetarea, dezvoltarea și distribuirea corectă a tuturor vaccinurilor și medicamentelor împotriva Covid-19.

Gates, care a donat până acum 1,75 miliarde de dolari pentru criza din sănătate, susține că lupta cu Covid-19 nu este câștigată încă. „Până în vara anului 2021 – a explicat fondatorul Microsoft – țările bogate vor cea mai mare rată de vaccionare, astfel încât acestea o să poată reveni la normal, dar virusul va rămâne într-o mare parte a planetei”.

Din acest motiv, potrivit lui Gates, oamenii vor fi obligați să poarte masca de protecție mult timp, deoarece „există întotdeauna riscul unei noi infecții”. Dacă nu există evenimente neașteptate, fondatorul Microsoft speculează că „vom putea scăpa cu adevărat de virus doar pe la mijlocul anului 2022”.

Provocare logistică fără precedent

Cea mai dificilă fază în lupta împotriva pandemiei tocmai a început. Producția și distribuția globală a vaccinurilor și medicamentelor reprezintă o provocare logistică fără precedent. Operațiunea va avea succes numai dacă toate țările, chiar și cele sărace, au acces la vaccinuri. De aceea, Gates a cerut statelor care fac parte din alianța vaccinului, Gavi Covax, mai multe contribuții pentru a asigura doze suficiente pentru țările în curs de dezvoltare. „Datorită ingeniozității comunității științifice globale – a spus Bill Gates – am realizat progresele importante necesare pentru a pune capăt pandemiei. Avem mai multe medicamente și potențiale vaccinuri decât am putea prevedea la începutul anului. Dar aceste inovații vor salva vieți. numai dacă ajung peste tot ”.


Teribila profeție a celor doi papi și a urgiei care se va abate asupra Europei


Adevăratul moment crucial, spune  Melinda Gates, este angajamentul „liderilor mondiali de a pune la dispoziția tuturor celor care au nevoie de ei teste, tratamente și vaccinuri, indiferent de locul în care trăiesc și indiferent de venit”.

În Sole 24 Ore, Mark Suzman, CEO al Gates Foundation, a explicat că următoarea fază în lupta împotriva coronavirusului va fi „mai scumpă decât dezvoltarea inițială a vaccinului.

Angajamentul nostru de astăzi este doar o fracțiune din ceea ce este necesar. Organizațiile internaționale , guvernele naționale, întreprinderile și filantropii trebuie să se asigure că testele, tratamentele și vaccinurile ajung la cât mai mulți oameni posibil. ” Pentru manager, în 2021, lumea se va concentra pe producția și distribuția dozelor, o operațiune de proporții gigantice care trebuie să fie „eficientă, ieftină și corectă”, notează cotidianul italian Il Giornale.

Mărturia-șoc a ziaristei care știe secretele familiei regale: “Prințul Harry e terorizat”