Evenimentul Zilei > Social > Supă de roșii cu zdrențe de ou. O rețetă gustoasă de pe vremea bunicilor
Supă de roșii cu zdrențe de ou. O rețetă gustoasă de pe vremea bunicilor

Supă de roșii cu zdrențe de ou. O rețetă gustoasă de pe vremea bunicilor

Bunicile fac cele mai bune supe, ciorbe și alte preparate, nu există îndoială. Tot de la ele învățăm rețete pe care astăzi nu le mai știe toată lumea. Mai departe, îți voi prezenta o rețetă de supă de roșii cu zdrențe de ou.

Rețeta de supă de roșii cu zdrențe de ou îi aduce oricui aminte de copilărie. Totuși, această supă nu se face pe tot teritoriul României. Ea este caracteristică mai mult zonei de sud unde sunt ciorbe mai simple, fără calorii, fără smântână sau afumături.

Pe lângă roșii, aveți nevoie și de alte legume pe care le folosiți ca bază pentru supă. Puteți folosi orice legume vă plac, însă trebuie să aveți grijă să fie suficient de diverse. Pentru că supa conține o cantitate mare de roșii nu este nevoie să o acrim cu nimic altceva.

Ingrediente pentru supa de roșii cu zdrențe de ou:

  • doi morcovi
  • o ceapă
  • un ou
  • 250 ml bulion / patru linguri pastă de roșii
  • Apă
  • Cimbru proaspăt
  • Leuștean / busuioc proaspăt
  • Sare, piper si zahăr

Metoda de pregătire a supei de roșii cu zdrențe de ou:

Pentru început am curățat ceapa și morcovii. Ulterior, legumele curățate trebuie puse la fiert, într-o oală cu apă și sare. Le lași la fiert câteva minute, apoi le scoți pe o farfurie. Legumele trebuie să fiarbă doar cât să capete supa gust, însă poți să le lași mai mult dacă dorești

Până s-au fiert legumele, bați bine un ou cu sare și piper. Apoi pregătești pasta de roșii cu sare, piper și o linguriță de zahăr. Cantitatea de zahăr ajută să mai scapi de aciditatea dată de pasta de roșii, iar supa să nu iasă acră. După ce legumele au fiert, le scoți din oală și adaugi peste ele pasta de roșii. După acest pas, lași supa sa dea în clocot câteva minute.

În final, în timp ce fierbea, trebuie să adaugi în fir subțire, oul bătut, amestecând constant pe parcursul acestei etape. În acest fel, au rezultat zdrențele de ou. Tot acum poți să adaugi câteva crenguțe de cimbru proaspăt, câteva frunze de busuioc proaspăt, sare și piper. Busuiocul se poate înlocui cu leuștean, gustul va fi la fel de bun. Este vorba doar despre propriile preferințe. Aceasta este rețeta pentru supa de roșii cu zdrențe de ou. Este o supă ușor de preparat și gustoasă, conform Adihadean.ro.