Cartofi wedges cu mălai. O rețetă simplă care te va cuceri

Cartofi wedges cu mălai. O rețetă simplă care te va cuceri Sfatul unui bucătar celebru pentru a găti cartofii prăjiți. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Rețeta de cartofi wedges este una cu care nu ai cum să dai greș. Fie că alegi să faci cartofii la cuptor sau vrei să-i prăjești, rezultatul va fi unul care va satisface toate gusturile.

Cartofii wedges sunt crocanți la exterior și pufoși în interior. Făcuți astfel, cartofii pot fi atât garnitură, cât și gustare. De asemenea, ei pot fi mâncați simpli, cu brânză, parmezan, humus, guacamole sau diferite sosuri, în funcție de preferințe. În Australia, cartofii de acest gen sunt o mâncare obișnuită. De asemenea, gustarea este aproape întotdeauna servite cu un sos.

Rețeta de cartofi wedges este simplă și nu trebuie să ai abilități de chef bucătar pentru a o face. În plus, este rapidă și sănătoasă, dacă alegi să coci cartofii la cuptor sau în air fryer, nu să-i prăjești în ulei. Cartofii nu conțin gluten, grăsimi și colesterol, fiind bogați în vitamina C, vitaminele B3 și B6. Așadar, dacă nu sunt prăjiți, aceștia aduc un aport nutrițional important organismului. Mai departe, îți voi prezenta o rețetă de cartofi wedges în crustă crocantă și picantă de mălai.

Ingrediente necesare:

  • 250 grame mălai
  • o linguriță boia iute
  • cinci căței usturoi
  • 20 grame unt
  • 20 mililitri ulei
  • un praf de sare
  • piper alb
  • un kilogram cartofi

Mod de preparare:

Mai întâi, curățăm, spălăm și tăiem cartofii în felii de grosimea degetului mare. Dacă sunt cartofi noi, îi poți lăsa cu tot cu coajă. Ulterior, într-un bol mediu, frecăm usturoiul curățat și pisat cu uleiul, apoi adăugăm sarea, piperul, boiaua, untul, mălaiul și amestecăm până la omogenizare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Punem și feliile de cartofi în bol și amestecăm până fiecare felie de cartof este acoperit cu uleiul condimentat. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și întindem cartofii pe tavă. Opțional, poți presăra puțin rozmarin uscat, pentru o aromă deosebită. Ultimul pas este să îi coacem timp de 34-40 minute, la 180 de grade Celsius, notează Coolinarika.

Dacă cartofii sunt prea vechi sau au stat prea mult timp în depozit, nu se vor coace bine. Așadar, trebuie să aveți mare grijă atunci când îi alegeți.