Remedii pentru anxietate. Cercetătorii au identificat cea mai relaxantă melodie din istorie

Remedii pentru anxietate. Cercetătorii au identificat cea mai relaxantă melodie din istorie Sursa foto: Arhiva EvZ

Cercetătorii britanici au inclus melodia ”Weightless”, interpretată trupa Marconi Union, în categoria celor mai eficiente remedii pentru stres. Oamenii de știință au demarat un studiu în care au comparat mai multe leacuri pentru stres, printre care medicamentele și anumite terapii fizice, cum ar fi masajul.

Care sunt cele mai bune remedii pentru anxietate? Este întrebare pe care a ridicat-o echipa de terapeuți de la Academia Britanică de Terapie prin sunet. Cercetătorii alături terapeuții au compus o melodie care s-a dovedit științific că vindecă stresul și totodată, este un remediu pentru anxietate.

Cele mai eficiente remedii pentru anxietate

Sunt destule studii care au certificat faptul că muzica este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru anxietate. O echipă de cercetători și o trupă muzicală au creat o melodie pe care au prezentat-o drept cea mai relaxantă piesă din lume.

Dar, există o oarecare incertitudine în ceea ce privește funcționalitatea cântecului respectiv. Deoarece gusturile muzicale diferă. Dar chiar și în aceste condiții, cercetările demarate ulterior sugerează că această melodie face parte din categoria remedii pentru anxietate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Piesa Weightles, interpretată de trupa Marconi Union, a primit „statutul” de cea ”mai relaxantă muzică din lume”. Cum s-a ajuns la această concluzie? Specialiștii în neuroștiință și în comportamentul consumatorului și Mindlab International au pus laolaltă 40 de indivizi, pe care i-au însărcinat cu rezolvarea mai multor jocuri de puzzle dificile.

Remedii pentru anxietate, melodia care te scapă de stres

Sursa: Dreamstime.com

Studiu inedit

În tot acest timp participanții la studiu au ascultat 10 melodii diferite, printre care și Weightles. Melodia compusă de Marconi Uni a redus nivelul de stres cu 65% față de restul cântecelor, motiv pentru care a fost inclusă în categoria remedii pentru anxietate.

Efectul benefic a atins și markerii fiziologici cheie. Participanții studiului au manifestat un ritm cardiac ceva mai lent, iar tesiunea arterială și ritmul respirației a scăzut.  Potențialul melodiei Weughtles a fost comparat cu alte remedii, cum ar fi terapia congnitiv-comportamentală, medicația și terapiile fizice.

Remedii pentru stres. Melodia care te scapă de anxietate

Sursa foto: Arhiva EvZ

Remedii pentru anxietate: piesa „Weightless” te scapă de stres

Astfel, portalul psychiatrist.com a redat concluziile unui studiu în care medicii au comparat eficicența melodiei Weightless cu sedativul midazolam. Cercetătării au stabilit că ambele soluții pentru anxietate sunt la fel de eficiente, însă Weightelss a punctat prin faptul că nu produce efecte adverse la pacineții preoperatori.

Un alt studiu inițiat de profesorii de la Universitatea din Nevada a comparat efectele melodiei asupra calității somnului cu un cântec placebo. Concluzia a indicat o îmbunătățire a somnului pentru subiecții care au ascultat Weighteless.