Exercițiile fizice și tensiunea arterială. Câtă mișcare trebuie să facem

Exercițiile fizice și tensiunea arterială. Câtă mișcare trebuie să facem Sursa foto: Arhivă EVZ

Un studiu efectuat pe mai mult de 5.000 de persoane din patru orașe din SUA a constatat că a fi activ poate fi deosebit de important pentru adulții tineri pentru a evita hipertensiunea, o boală gravă care afectează miliarde de oameni din întreaga lume.

Studiul, care a fost publicat în American Journal of Preventive Medicine, a constatat că oamenii au devenit mai puțin activi între 18 și 40 de ani. În următoarele câteva decenii, rata hipertensiunii arteriale a crescut în timp ce oamenii au devenit mai puțin activi.

De asemenea, studiul a constatat că mulți dintre tinerii adulți care au participat nu erau suficient de activi din punct de vedere fizic, ceea ce a fost strâns legat de apariția hipertensiunii arteriale. Cercetătorii au descoperit că persoanele care făceau cinci ore de exerciții fizice moderate pe săptămână în tinerețe aveau un risc mult mai mic de a face hipertensiune arterială. Acest lucru era valabil mai ales dacă acele persoane își mențineau rutina de exerciții fizice până la vârsta de 60 de ani.

Exercițiile fizice după 40 de ani

Pentru adulți, a face cel puțin de două ori mai multă mișcare decât orientările minime actuale ar putea fi un lucru mai bun pentru a preveni hipertensiunea arterială decât a respecta doar orientările minime. Nu este ușor să crești activitatea fizică săptămânală atunci când viața ta se schimbă și responsabilitățile cresc. Acest lucru este valabil mai ales după liceu, când oportunitățile de activitate fizică scad pe măsură ce tinerii adulți trec la facultate, la forța de muncă și la viața de părinte.

Ne puteți urmări și pe Google News

sursa foto. EVZ

În plus, cercetarea a arătat că traseele de sănătate ale bărbaților și femeilor de culoare sunt foarte diferite de cele ale persoanelor albe.

La vârsta de 40 de ani, atât bărbații cât și femeile albe au atins un platou în ceea ce privește nivelul de activitate fizică. Pe de altă parte, nivelul de activitate al participanților de culoare a continuat să scadă. La vârsta de 45 de ani, femeile de culoare aveau rate mai mari de hipertensiune arterială decât bărbații albi. În timpul vârstei mijlocii, femeile albe au avut cele mai scăzute rate de hipertensiune arterială din cadrul studiului.

Până la vârsta de 60 de ani, aproximativ 80% până la 90% dintre bărbații și femeile de culoare aveau tensiune arterială ridicată. Acest lucru a fost comparat cu puțin sub 70% dintre bărbații albi și cu aproximativ 50% dintre femeile albe. Cercetătorii au declarat că aceste diferențe rasiale bine cunoscute au fost cauzate de mulți factori sociali și economici. Acești factori nu au fost analizați în acest studiu, dar a fost menționată educația de liceu. Sursa: sciencealert.com