Interpreta de muzică populară Silvana Rîciu, plină de datorii la stat. Își caută dreptatea în instanță

Interpreta de muzică populară Silvana Rîciu, plină de datorii la stat. Își caută dreptatea în instanță Silviana Rîciu. Sursa foto: Facebook

Silvana Rîciu s-a trezit peste noapte că are datorii la stat. Este vorba de zeci de mii de lei, după ce a primit indemnizație din partea statului pe toată perioada pandemiei.

Silvana Rîciu, interpretă de muzică populară, s-a trezit cu datorii de zeci de mii de lei. Nu este singura artistă care a trecut prin aceeaşi situaţie. Printre ei se numără Silvana Rîciu și soțul ei, Nicușor Ioniță, care au datorii de peste 40.000 de lei.

Silvana Rîciu, plină de datorii la stat. Cum a fost posibil aşa ceva

Silvana Rîciu și soțul ei trebuie să dea înapoi suma de 40.000 de lei. Cei doi soţi spun că este nedrept ce li se întâmplă și vor apeleze la instanță. În apărarea sa, artista spune că li s-a interzis să cânte pe toată perioada pandemiei, iar cum e bună de plată şi nu înţelege de ce.

„În perioada pandemiei artiștii nu au fost lăsați să muncească, iar statul a dat indemnizații. Toată lumea s-a grăbit să spună că primim bani degeaba. Lucrurile nu au stat chiar așa, ulterior am aflat că din suma respectivă de 4000 de lei pe lună, trebuie să plătim 42%. După ce s-a încheiat perioada, adică după ce banii au fost cheltuiți.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bineînțeles că nimeni nu a avut bani să dea pe atâtea luni cei 42% și ni s-a pus popriri pe conturi. Până nu de mult am avut și eu poprire. În acest timp, statul a impus să se mai ia din aceste sume. Fiecare artist avea de dat banii înapoi pe 5, 6, 7 luni, alții pe 11 luni”, a explicat Silvana Rîciu.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană

Silvana Rîciu, interpretă de muzică populară. Sursa foto: Facebook

Artista spune că pentru cei  40.000 de lei au plătit impozit

Silvana Rîciu se simte nedreptăţită deoarece banii primiţi de la stat în pandemie i-au fost impozitaţi. Iar acum s-a trezit că trebuie să-i restituie pe toţi, chiar dacă i s-a oprit impozit pe ei.

„Mie și soțului meu ne-a venit notificare să dam înapoi peste de 40.000 de lei. Noi am plătit impozit pe banii aceștia. Am ajuns în această situație deoarece nu aveai voie să faci nici măcar 1 leu peste suma pe care o primeai din indemnizație, pentru că ți se ia indemnizația înapoi.

Noi am mai primit de la acea asociație pentru drepturi de autor, din când în când, câte 100 de lei, câte 200 de lei. Acestea sunt drepturi intelectuale, nu am deschis gura să cântăm în acea perioadă, nici nu aveam unde”, a mai explicat Silvana Rîciu.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană

Cântăreaţa, datoare la stat. Sursa foto: Facebook

Silvana Rîciu mai spune că nu are aceşti bani

Silvanei Rîciu se consideră nevinovată. De asemenea, ea mai spune că nu are de unde să dea banii înampoi deoarece sursele de venit s-au diminuat considerabil.

„Nu avem de unde să dăm acești bani. După pandemie s-au desființat foarte multe instituții de cultură cu care eu aveam contracte, câștigam bani. Deci… sursele de venit s-au diminuat considerabil. Noi suntem o familie cu trei copii, au necesități, merg la școală, grădiniță. Tind să am încredere în justiție, vreau să-mi găsesc dreptatea.”, a concluzionat cântăreaţa de muzică populară.