Evenimentul Zilei > Social > Semnele pe care organismul ți le transmite și ar trebui să te alerteze. Cum verifici în fiecare zi cât de sănătos ești
Semnele pe care organismul ți le transmite și ar trebui să te alerteze. Cum verifici în fiecare zi cât de sănătos ești

Semnele pe care organismul ți le transmite și ar trebui să te alerteze. Cum verifici în fiecare zi cât de sănătos ești

Există mai multe metode simple, la care fiecare om poate să apeleze dimineața, pentru a-și verifica nivelul de sănătate. Anumite semne pot să ne ducă la medic.

Sunt câteva chestiuni de rutină pe care ar trebui ca orice om să le facă dis de dimineață, atunci când se trezește, pentru a vedea cum stă cu sănătatea. Astfel ar putea fi detectate anumite semnale pe care ni le transmite organismul, care ne pot face să ne dăm seama dacă ceva este în neregulă.

Verifică peria de păr

Analizează peria de păr! Dacă observi ca peria este plină de păr în fiecare dimineață, ar fi indicat să mergi la un medic, mai ales, dacă problema este mai veche de trei luni. Lipsa de zinc, fier, biotină, bolile tiroidei sau schimbările hormonale duc la pierderea părului. În mod normal, ar trebui să îți cadă aproximativ 100 de fire de păr pe zi!

Suflă-ți nasul

Atunci când ești sănătos, respiri pe nas ușor. Congestiile nazale, oricât ar fi de mici, indică o afecțiune. Ar putea fi vorba de alergii, răceli, sinuzite sau polipi. În momentul în care ai nasul înfundat în proporție de 30%, primești cu 30% mai puţin oxigen atunci când tragi aer în piept, astfel ca trebuie sa respiri mai repede, pentru a-i da corpului cantitatea de oxigen de care are nevoie. Dacă scoți lichid, s-ar putea să ai o alergie, să fii răcită sau sa fie prea frig în casă.

Verifică ața dentară

Ața dentară trebuie folosită în fiecare zi, pentru a avea dinți sănătoşi. Ea îţi poate da indicii importante despre starea ta de sănătate. Dacă sângerezi când faci asta, nu înseamnă ca trebuie sa te oprești, ci că s-ar putea să ai o infecție a gingiilor. Cercetătorii au constatat că gingiile inflamate cresc riscul apariției bolilor de inimă.

Analizează culoarea urinei

Urina normală este transparentă sau galben-deschisă. Anumite alimente sau suplimentele de vitamina B îi pot schimba culoarea, însă diferența nu este mare. În cazul în care observi că devine mai închisă deodată, s-ar putea să fii deshidratat sau să ai o infecție urinară. Poate fi, de asemenea, un semn ca ficatul tău nu funcționează bine. Cel mai alarmant simptom este sângele în urină şi poate anunța o piatra la rinichi sau un cancer al vezicii urinare. Pentru orice modificare a urinei trebuie consultat medicul.

Cântărește-te în fiecare zi

Este important să te cântăreşti zilnic, pentru că acest obicei te va face să iei măsuri imediate, în momentul în care observi că te îngrași. Nu trebuie să ignori nici dacă slăbești brusc, pentru că s-ar putea să suferi de o boală gravă. Indicat este să te cântărești înainte de micul dejun.