Evenimentul Zilei > Social > Atenție la dulciuri! Consumul excesiv provoacă grave afecțiuni medicale
Atenție la dulciuri! Consumul excesiv provoacă grave afecțiuni medicale

Atenție la dulciuri! Consumul excesiv provoacă grave afecțiuni medicale

Dulciurile, consumate în exces, pot provoca afecțiuni medicale foarte grave, atrag atenția medicii. Aceștia recomandă reducerea consumului, dacă nu chiar elimininarea lor.

Puțini sunt cei cărora nu le plac dulciurile și care le-au eliminat din alimentație. De altfel, studiile medicilor arată că zahărul pe care îl conțin are efecte beneficie pentru organism. Celulele noastre au nevoie de un aport regulat al glucide, deoarece acestea ne ajută să ne recuperăm energia consumată în diverse activități. În plus, consumul de zahăr contribuie și la producerea serotoninei, considerată „hormonul fericirii”.

Cu toate acestea, medicii nu recomandă consumul excesiv de zahăr. Aceasta deoarece pe lângă dinții stricați sau creșterea în greutate, dulciurile pot genera o mulțime de alte probleme de sănătate. Iar unele dintre acestea sunt foarte grave, conform site-ului noi.md.

Astfel, în cazul în care dulciurile sunt consumate în exces, oamenii de ştiinţă atrag atenția asupra pericolelor generate de produsele de cofetărie.

Ce probleme generează consumul excesiv de dulciuri

Printre cele mai grave probleme medicale pe care le provoacă un consum excesiv de dulciuri, se numără următoarele:

Infertilitatea. Un studiu recent efectuat de oamenii de știință de la Universitatea Harvard susține că dulciurile consumate în exces pot afecta producerea de testosteron si estrogen. Iar acest lucru duce la creșterea riscului de infertilitate la bărbați și la femei.

Cancerul de intestin. Studiile savanților americani atrag atenția că dependența de dulciuri și de zahăr poate da această boală foarte gravă. Consumarea unei cantităţi exagerate de dulciuri obligă pancreasul să producă o cantitate mai mare de insulină, iar acest lucru favorizează formarea tumorilor maligne în intestin. Medicii au ajuns la această concluzie după ce au observat mai multe mii de paciente mari amatoare de dulciuri.

Dulciurile sunt dăunătoare și pentru creier, după cum susțin experţii spanioli. Aceștia au studiat la şoareci o boală ereditară rară, sindromul Lafor. Boala este dată de glicogenul care este stocat în celulele creierului. Glicogenul este o molecula creata de organism, pentru a stoca glucoza în exces, generată de consumul mare de zahăr.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: