Evenimentul ZileiSocialCastraveți murați pentru iarnă. Cu ce putem înlocui zahărul. Vor fi şi mai buni

Castraveți murați pentru iarnă. Cu ce putem înlocui zahărul. Vor fi şi mai buni

Castraveți murați pentru iarnă. Cu ce putem înlocui zahărul. Vor fi şi mai buni
Secretul castraveților murați constă într-un ingredient care poate înlocui zahărul. Înainte de a pune castraveți la borcane este bine să urmați câteva sfaturi pentru a nu avea surprize.

Secretul castraveților murați. Multe gospodine face o greșeală atunci când prepară castraveți murați pentru iarnă. Unele rețete necesită zahăr pentru murături pentru a le menține bine.

Numai că acest ingredient nu este recomandat. Înainte de a vă apuca de treabă, țineți cont de câteva sfaturi. În primul rând ar trebui să renunți la zahăr, astfel încât murăturile tale să iasă delicioase.

Secretul castraveților murați fără zahăr

Pentru început folosiți numai rețete de încredere. Nu modificați niciodată proporțiile de oțet şi apă. Pentru a preveni creșterea bacteriilor, aveți nevoie de un nivel uniform de acid. Păstrați murăturile procesate într-un loc întunecat, răcoros și uscat.

Secretul constă în a evita acest ingredient, deoarece poate altera gustul autentic al preparatului.

Murăturile trebuie să păstreze o notă ușor acră, iar adăugarea zahărului poate compromite această caracteristică. În plus, zahărul poate afecta rezistența murăturilor pe perioada iernii.

Murături, Goluri, Castraveți

Secretul castraveților murați. Sursa foto. Piaxabay

Cu ce să înlocuiești zahărul

Un truc mai puțin cunoscut, dar extrem de eficient, este înlocuirea zahărului cu crenguțe de vișin. Acestea adaugă o notă subtilă de dulce, fără a afecta consistența și savoarea castraveților murați.

Pe lângă crenguțele de vișin, poți îmbogăți rețeta cu alte ingrediente care să completeze perfect aroma, cum ar fi hreanul, boabele de muștar, tulpinile de mărar uscat sau usturoiul.

Un alt aspect esențial în prepararea castraveților murați este evitarea înmuiării acestora. Există mai multe motive pentru care aceștia pot să-și piardă tăria și să devină moi:

castraveti murati

Sursa foto: Dreamstime.com

Condimente. Condimentele sunt importante pentru aromatizarea oțetului. Încercați să utilizați condimente proaspete, întregi pentru o aromă optimă. Condimentele sub formă de pulbere pot provoca tulburarea saramurei.

Borcane ne-dezinfectate: Alegerea borcanelor curate și dezinfectate este crucială pentru menținerea calității castraveților murați.

Legume prea moi: Alege întotdeauna castraveți proaspeți, tari și crocanți pentru a evita înmuierea ulterioară.

Renunțarea la zahăr în rețeta de castraveți murați și înlocuirea acestuia cu crenguțe de vișin reprezintă cheia pentru a obține murături delicioase.


Accesează: