Secretul cartofilor fierți în coajă, dezvăluit de Chef Hadad. Ingredientul care te scapă de un calvar

Secretul cartofilor fierți în coajă, dezvăluit de Chef Hadad. Ingredientul care te scapă de un calvarSursa foto: Dreamstime.com

Cartofii fierți în coajă sunt varianta preferată de mulți bucătari, deoarece ei sunt mult mai gustoși și cu mult mai mulți nutrienți. Însă iată secretul care le va păstra gustul deosebit.

Cartofii fierți reprezintă una dintre cele mai alese garnituri atunci când gospodinele nu mai au idei. De multe ori, cartofii fierți în coajă sunt mult mai buni decât cei fierți fără.

Însă de multe ori, coaja se crapă, iar cartoful devine apos și fără gust. Iată ingredientul secret care îi va păstra intacți. Multe gospodine îl utilizează, iar mâncărurile lor devin și mai gustoase.

Cartofii fierți în coajă trebuie să își păstreze gustul deosebit și valorile nutritive. Așadar, dacă vrei ca învelișul lor să nu se crape, atunci când sunt fierți, trebuie să se adauge în apă două linguri de acid citric. Acesta îi va păstra intacți și bogați în vitamine.

Bineînțeles, în apa în care sunt puși cartofii se va adăuga și sare, dar nu mai mult de jumătate de linguriță, potrivit știridiaspora.ro.

Cum să faci cei mai buni cartofi fierți

Rețeta celor mai buni cartofi fierți a fost dezvăluită de Chef Hadad. El a dezvăluit trucul care te scapă de bătaia de cap din bucătărie.

„Dacă nu vreți să vă chinuiți cu decojirea cartofilor fierți în coajă, un truc simplu este să îi crestați de jur-împrejur la jumătate când sunt încă cruzi. După ce au fiert și i-ați scurs, lăsați-i un pic să se răcească și apoi prindeți fiecare cartof de ambele capete, trăgând ușor. Coaja se va îndepărta dintr-o bucată pe fiecare parte”, a explicat Chef Hadad.

De asemenea, din cartofii fierți în coajă se poate face rapid un piure. După ce au fiert, se taie în jumătăți. Apoi se va folosi o strecurătoare cu ochiuri mai mari sau un grătar coroiat cu ochiuri mai mici, care se va așeza peste un bol.

„Așezați jumătățile de cartof cu tăietura în jos și presați ușor cu palma. Pulpa va trece prin grătar, iar coaja va rămâne deasupra”.

Secretul piurelui extrem de cremos stă în fierberea cartofului. Puteți încerca să fiebeți cartofii în smântână lichidă cu un pic de unt și ulei de măsline.

Ne puteți urmări și pe Google News