Există o nouă legătură între consumul mare de sare și diabet de tip 2

Există o nouă legătură între consumul mare de sare și diabet de tip 2 Mită. Sursa foto: Nyul | Dreamstime.com

Este posibil ca persoanele care riscă să facă diabet de tip 2 să știe deja că nu trebuie să mănânce zahăr, dar noile cercetări sugerează că ar trebui să evite și sarea.

Un nou studiu de la Universitatea Tulane, care a fost publicat în Mayo Clinic Proceedings, a constatat că persoanele care adaugă adesea sare în mâncare au șanse mai mari de a face diabet de tip 2.

Mai mult de 400.000 de adulți care au fost înregistrați în cadrul UK Biobank au fost întrebați cât de multă sare consumau, în cadrul studiului.

Mai mult de 13.000 de persoane din studiu au făcut diabet de tip 2 pe parcursul unei perioade medii de 11,8 ani de urmărire.

Ne puteți urmări și pe Google News

Participanții care adaugă sare „uneori”, „de obicei” sau „întotdeauna” au un risc cu 13%, 20% sau 39% mai mare de a face diabet de tip 2 decât cei care au ales opțiunea de „niciodată” sau „rar”.

Legătura dintre sare și diabet de tip 2

„Știam deja că reducerea cantității de sare poate scădea riscul de boli de inimă și de hipertensiune arterială, dar acest studiu arată pentru prima dată că renunțarea la sare poate contribui și la prevenirea diabetului de tip 2”, a declarat Dr. Lu Qi, autorul principal al studiului și profesor la Școala de Sănătate Publică și Medicină Tropicală a Universității Tulane.

Picioare

Sursa: Arhiva EVZ

Sunt necesare mai multe cercetări pentru a afla de ce consumul sare ar putea să vă facă mai predispus la diabet de tip 2.

Qi, pe de altă parte, crede că sarea îi face pe oameni să mănânce mai mult, ceea ce crește riscul unor probleme de sănătate precum obezitatea și inflamația. Studiul a găsit o legătură între consumul exagerat de sare și faptul de a avea un IMC și un raport talie/șold mai mare.

Qi a spus că următorul pas este de a face un studiu clinic în care să se controleze consumul de sare al participanților și să se urmărească efectele.

Qi a spus însă că puteți începe oricând să căutați modalități diferite de a vă condimenta alimentele preferate fără a adăuga sare. „Nu este o schimbare greu de făcut, dar ar putea avea un impact extraordinar asupra sănătății dumneavoastră”, a declarat Qi.

sursa: https://www.sciencedaily.com/releases/2023/11/231101134744.htm