Evenimentul Zilei > Social > Decizie de ultimă oră: Care dintre români intră în carantină de luni dimineaţă
Decizie de ultimă oră: Care dintre români intră în carantină de luni dimineaţă

Decizie de ultimă oră: Care dintre români intră în carantină de luni dimineaţă

Zeci de mii de români urmează să intre în carantină, de luni dimineață, potrivit comunicatului emis de autorităţi.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a decis ca municipiul Mediaş, oraşul Avrig şi comuna Orlat să intre în carantină începând de luni, pentru 14 zile.

Românii care intră în carantină începând cu data de 23 noiembrie, ora 5,00, pentru o perioadă de 14 zile.

Prefectura Sibiu a informat că, în şedinţa extraordinară de sâmbătă a CJSU Sibiu, s-au aprobat trei hotărâri care vizează carantina zonală a municipiului Mediaş, oraşului Avrig şi localităţii Orlat, începând cu data de 23 noiembrie, ora 5,00, pentru o perioadă de 14 zile.

Potrivit sursei citate, circulaţia sau staţionarea persoanelor în spaţiile publice este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe proprie răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

De asemenea, a fost luată o măsură suplimentară, similară cu cea adoptată în cazul celorlalte localităţi carantinate din judeţul Sibiu, în zilele de sâmbătă şi duminică centrele comerciale sunt închise, cu excepţia celor care comercializează bunuri alimentare, farmacii, curăţătorii, magazinele care comercializează hrană pentru animalele de companie.

Pandemia de coronavirus continuă să lovească dur în România

Judeţul Sibiu se situează pe primul loc în ţară, cu o rată de infectare de 8,82 la mia de locuitori, în scădere faţă de ziua precedentă, când a înregistrat 8,9 la mia de locuitori, anunţă  Grupul de Comunicare Strategică.

Municipiul Sibiu avea sâmbătă o rată de infectare de 13,22 la mia de locuitori, iar municipiul Mediaş – 9,23, a anunţat Prefectura Sibiu. Potrivit sursei citate, cea mai mare rată de infectare din judeţ este de 22,73 la mia de locuitori – în satul Veseud, comuna Slimnic, unde sunt infectaţi cinci sibieni, dintr-un total de 220.

În spitalele din judeţul Sibiu sunt internate 471 persoane cu COVID-19, dintre care la terapie intensivă 24 de adulţi şi 3 copii, informează Agerpres.