Evenimentul Zilei > Actualitate > Conducere militară la spitalul din Sibiu. Medicii vor primi ordine de la un colonel
Conducere militară la spitalul din Sibiu. Medicii vor primi ordine de la un colonel

Conducere militară la spitalul din Sibiu. Medicii vor primi ordine de la un colonel

Un medic ofițer, fost director medical al Spitalului Militar de Urgenţă din Galaţi, a preluat conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu va fi condus de lt. col. Constantin Vlase, fost director medical al Spitalului Militar de Urgenţă din Galaţi. Acesta este medic infecţionist și va ocupa postul de director general al spitalului sibian, după ce medicul Liliana Coldea a demisionat din funcţia de manager.

De asemenea, la Direcţia de Sănătate Publică Sibiu va fi condusă de un medic militar. Este vorba despre colonelul Daniel Chelcea, cel care a fost director medical al Spitalului Militar de Urgenţă din Sibiu.

În data de 16 noiembrie, municipiul Sibiu a intrat în carantină, autoritățile luând această măsură după mai multe ezitări, amânări și indicații de la București. Începând de luni, Polițiștii au blocat ieșirile din oraș și au verificat declarațiile pe propria răspundere. Măsura carantinării s-a luat atât pentru municipiul Sibiu, cât și pentru oraşele Cisnădie şi Tălmaciu şi comuna Şelimbăr, din cauză că judeţul Sibiu a înregistrat cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 din România.

Se pare că această măsură a dat rezultate, dat fiind că vineri, 20 noiembrie, coeficientul de infectare a scăzut la 8,9 infectări noi la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, după ce cu o zi înainte a fost 9,06 (cel mai mare indice). Miercuri, acesta era de 9,01.

Situația îmbolnăvirilor pentru vineri

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri, 20 noiembrie, un număr de 9.272 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 160 de decese. La ATI sunt internaţi 1.139 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19.

„Până astăzi, 20 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 403.123 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 278.676 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 9.272 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, arată datele transmise de GCS.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: