Rețeta de sos Tzatziki, originară din Grecia. Care este secretul unui gyros gustos

Rețeta de sos Tzatziki, originară din Grecia. Care este secretul unui gyros gustos Sursă Dreamstime

Gospodinele pot prețara o rețetă gustoasă de sos Tzatziki. Acest sos poate fi pus peste gyros-uri kebab-uri, legume sau carne la grătar. El a fost făcut pentru prima dată de bucătarii din Grecia, iar apoi a venit cunoscut în toată lumea.

Sosul Tzatziki este originar din Grecia și poate fi savurat alături de alături de gyros-uri suculente, kebab-uri aromate, legume proaspete, carne la grătar sau fructe de mare. Gospodinele au nevoie de doar câteva ingrediente pentru a face o rețetă delicioasă, printre care:

- 500 g iaurt grecesc

- un castravete mediu

Ne puteți urmări și pe Google News

- doi căței de usturoi

- o lingură de ulei de măsline

- o lingură de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă

- Oregano proaspăt sau uscat (opțional)

- Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust

Rețetă simplă de sos Tzaziki

Pentru începul, spală castravetele și curăță-l de coaja. Poți alege să-l tai cubulețe sau să-l răzi pe partea cu găuri mari a răzătoarei. Adaugă puțină sare peste castravel și lasă-l într-o sită 15 minute. Acest pas va ajuta la eliminarea excesului de apă din castravete.

Într-un bol mare, adaugă iaurtul grecesc, cu un conținut mare de grăsime. Ia cățeii de usturoi și zdrobește-i cu ajutorul unei prese de usturoi sau taie-i foarte mărunt. Adaugă usturoiul zdrobit în bolul cu iaurt.

Stoarce puțină zeamă de lămâie proaspătă în bolul cu iaurt și usturoi. Adaugă și uleiul de măsline. Apasă ușor castravetele răzuit în sită sau șervet pentru a înlătura orice exces de apă și adaugă-l în bol. Amestecă bine ingredientele până când toate se combină într-un sos omogen.

Acum, adaugă sare, piper negru proaspăt măcinat și puțin oregano. Pune sosul Tzatziki într-un recipient cu capac și lasă-l la frigider timp de cel puțin o oră înainte de servire.

sos tzatziki

Sursă Dreamstime

Un sos ideal pentru gyros sau kebab

Poți să adaugi sosul Tzatziki într-un gyros, folosind carne de pui sau porc, legume proaspete și pâine pita. Gyrosul cu Tzatziki este foarte popular în Grecia, dar și în fast-foodurile din alte țări.

O altă idee este să pui sosul Tzatziki lângă cartofii pai preparați acasă sau cumpărați dintr-un local specializat. Sosul de Tzatziki este mult mai sănătos decât maioneza clasică. Sosul Tzatizki este bun și la burger. El se potrivește carnea de vită, pui sau pește. potrivit știridiaspora.

Sosul Tzatziki este bun și pentru cei vegani sau vegetarieni. Aceștia îl pot adăuga peste legumele la cuptor sau în salate.