Cel mai gustos sos de usturoi cu ierburi. Rețeta simplă și rapidă cu care nu vei da greș

Cel mai gustos sos de usturoi cu ierburi. Rețeta simplă și rapidă cu care nu vei da greș Usturoi. Sursa foto: arhivă EVZ

Sosul de usturoi cu ierburi poate fi folosit pentru dresingul salatelor sau pentru cartofi. De asemenea, îl puteți folosi pentru preparatele la grătar și multe alte feluri de mâncare pe care le preferați.

Pentru sosul de usturoi vei avea nevoie de 400 grame de smântână, 400 grame de maioneză și o căpățână de usturoi. În ceea ce privește ierburile, trebuie să ai o legătură de ceapă verde, una de mărar proaspăt și una de mărar proaspăt.

Pentru început, amestecă într-un castron adânc smântâna și maioneza. Ulterior, spală toate verdețurile sub jet de apă și usucă-le. Taie ceapa verde și adaug-o în castronul cu smântână și maioneză. În plus, pătrunjelul și mărarul trebuie tocate mărunt. După aceste pas, pune-le în compoziția pe care ai făcut-o.

Curăță usturoiul și presează-l prin presă în sos. În plus, poți adăuga sare după gust. După ce ai făcut toți acești pași, amestecă întreaga compoziție. Sosul este gata de mâncat. Este important de precizat că sosul de usturoi se servește cel mai bine rece.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sos de usturoi Aioli

O altă rețetă pentru sosul de usturoi este sosul Aioli. Pentru acesta vei avea nevoie de patru căței mari de usturoi curățați și tăiați felii, jumătate de linguriță sare, o linguriță de suc de lămâie, 120 ml de ulei de măsline extravirgin și o linguriță de apă. Poți adăuga mai multe lingurițe de apă pentru a regla textura dacă este necesar.

Pentru această rețetă vei avea nevoie de un mojar. În acesta vei freca feliile de usturoi cu sarea timp de patru sau cinci minute. Se adaugă sucul de lămâie și se amestecă. La fel ca la maioneză, se adaugă uleiul linguriță cu linguriță și amestecă bine după fiecare adăugare până ce sosul Aioli începe să capete o textură ca de maioneză.

În cazul în care a devenit prea consistent adăugați puțină apă. Acest sos poate fi păstrat la frigider timp de 24 de ore, informează StiriDiaspora.ro. De asemenea, atât sosul de usturoi, cât și sosul Aioli poate fi servit alături de preparate din carne, cartofi prăjiți sau făcuți la cuptor. Mai mult decât atât, îl poți servi chiar direct pe pâine.