Rețetă de prăjitură Parlament. Un desert delicios, cu nucă, ciocolată și biscuiți

Rețetă de prăjitură Parlament. Un desert delicios, cu nucă,  ciocolată și biscuiți Sursă Youtube

Gospodinele pot prepara o rețetă simplă de prăjitura Parlament. Pentru acest desert nu aveți nevoie de multe ingrediente, ci de nucă, ciocolată, rom și biscuiți. Secretul constă în felul în care le combinați.

Rețeta de prăjitură Parlament este foarte simplă, dar extrem de gustoasă. Gospodinele trebuie să încerce acest desert cu nucă, ciocolată, rom și biscuiți. Ele au nevoie de următoarele ingrediente:

2 căni de nuci prăjite 7 linguri nucă măcinată 7 linguri de zahăr albușuri de ou (păstrați neapărat gălbenușurile pentru că or să vă trebuiască la cremă!) 3 linguri rase de făină 1 pliculeț praf de copt 1 praf de sare

Rețeta de prăjitură Parlament

Pentru început, prăjim nucile, fie într-o tigaie de teflon, la foc mic, fie la cuptor. Apoi, tapetăm tava de la aragaz cu hârtie de copt și primele pe care le punem vor fi nucile prăjite, pe toată suprafața tăvii. Mixăm albușurile de ou cu zahăr. Adăugăm în albușuri șapte linguri de nuci măcinate, apoi făina amestecată cu praful de copt. Acum trebuie doar să amestecăm cu o spatulă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Turnăm toată compoziția în tavă, peste nuci și punem tava la cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ 15 minute. Blatul desertului se răstoarnă pe un platou întins sau pe o tavă dreptunghiulară.

Pentru crema prăjiturii Parlament, gospodinele vor avea nevoie de următoarele ingrediente:

400 gr cremă de ciocolată din comerț 7 gălbenușuri 7 linguri de zahăr 2 linguri de apă rece 500 ml de frișcă lichidă (aceasta trebuie ținută cel puțin trei-patru ore înainte de a o mixa, la frigider) O esență mică de rom 400 de grame biscuiți populari

Ciocolata trebuie întinsă bine pe toată suprafața blatului. Peste ciocolată punem biscuiții, unul lângă altul. Mixăm gălbenușurile cu zahărul, apa și esența de rom, apoi o fierbem la aburi, până se îngroașă. Punem crema la răcit și mixăm frișca. Amestecăm crema cu frișca și o turnăm pe toată peste stratul de biscuiți. Acum se adaugă și ciocolata,potrivit rețeteșivedete.

Băgăm prăjitura la frigider pentru cel puțin trei ore. Prăjitura se taie cu un cuțit înmuiat în apă, în forme dreptunghiulare, și gata. Asta este tot. Poftă bună!