Rețetă de prăjitură cu cireșe și iaurt. Cel mai căutat desert în zilele de vară

Rețetă de prăjitură cu cireșe și iaurt. Cel mai căutat desert în zilele de vară Sursă Dreamstime

Rețetă. Vara e la un pas distanță, iar gospodinele pot prepara o rețetă simplă de prăjitură cu cireșe și iaurt. Nu aveți nevoie de multe ingrediente pentru acest pandipșan pufos. El este la mare căutare și în restaurantele de lux din țară.

Gospodinele pot prepara o rețetă simplă de prăjitură cu cireșe și iaurt. Acest desert este foarte simplu de făcut și nu are multe calorii. Aveți nevoie de următoarele ingrediente(calculate pentru o formă pătrată de copt cu latura de 20 cm) :

4 ouă 125 gr zahăr coaja răzuită de la o lămâie 150 gr iaurt cremos 150 ml ulei 250 gr făină 5 gr praf de copt un praf sare 250 gr cireșe, fără sâmburi zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor puțin ulei și făină pentru tapetat tava.

Rețetă de prăjitură cu cireșe și iaurt

Începe cu pregătirea cireșelor pe care le speli bine și le pui într-o sită la scurs. După scurgere, le îndepărtezi sâmburii. Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius pentru a avea timp să se încălzească. Astfel vei reduce din timpul de coacere al prăjiturii. Pune iaurtul într-o sită deasă pentru a mai elimina din lichid și a rămâne cremos.

Ne puteți urmări și pe Google News
plăcintă cu cireșe

Sursă Dreamstime

Sparge ouăle în bolul mixerului și adaugă un praf de sare și zahărul peste ele. Pornește mixerul și amestecă-le. Poți folosi și un tel pentru a amesteca ingredientele. Adaugă uleiul și coaja de lămâie răzuită fin, apoi adaugă iaurtul cremos. Omogenizează bine compoziția și îndepărtează mixerul. Amestecă făina cu praful de copt și trece-le împreună printr-o sită. Adaugă-le treptat în compoziție, în timp ce amesteci ușor cu o spatulă.

Întinde compoziția pentru prăjitură cu cireșe și adaugă iaurtul. Niveleaz-o uniform la suprafață și presară cireșele scurse deasupra ei. Adaugă tava în cuptorul încălzit și coace prăjitura cu iaurt și fructe pentru 30-55 de minute, la 180 de grade Celsius. Acum trebuie să lași prăjitura să se răcească, potrivit catine.ro.

La final, poți adăuga zahăr pudră cu aromă de vanilie sau o poți orna cu bombonele colorate. Asta este tot. Poftă bună!

Gospodinele pot prepara și un pandișpan simplu, fără cireșe. Această rețetă este mult mai rapidă și simplă.