Rețetă de cornulețe cu untură și borș. Secretul constă în ingredientele pe care le folosiți

Rețetă de cornulețe cu untură și borș. Secretul constă în ingredientele pe care le folosiți Sursa foto: Youtube

Rețeta de cornulețe cu untură și borș este foarte ușor de făcut și cu puține ingrediente. Pentru acest desert al copilăriei aveți de respectat doar câțiva pași.

Gospodinele pot prepara o rețetă veche, dar foarte gustoasă. Este vorba de cea de cornulețele fragede cu untură și borș. Cornulețe pot să fie umplute cu nuca, gem, mere sau dovleac.

Pentru acest desert aveți nevoie de următoarele ingrediente:

- 500 g untură de porc;

Ne puteți urmări și pe Google News

- 1 ou mare sau 2 mici;

- 250 ml borș (1 cană. Se poate înlocui cu apă minerală, dar ideal este să se folosească borș);

- 1 kg făină bună 000;

- 1 cubuleț drojdie sau 2 pliculețe drojdie uscată;

- 1 praf de sare;

- Coajă rasă de la 1 lămâie,

- Esență de vanilie;

- Zahăr pudră

- Umplutură: rahat, nucă, gem, nucă de cocos, alune.

Rețetă de cornulețele fragede cu untură și borș

Dizolvă drojdia în borşul călduț și adaugă sare. Pune într-un vas untura, zahărul, borşul, esenţa şi adaugă făină în ploaie, până iese un aluat elastic nelipicios. Se frământă aproximativ 5-7 minute. Trebuie să îl lași puțin la „odihnit”. Întinde o foaie de circa 3 mm. grosime. Cu o rolă ondulată se împarte foaia în rânduri de aproximativ 6-8 cm iar apoi ori se fac pătrate ori triunghiuri. Se pune într-un capăt o bucăţică de nucă sau rahat, linguriță cu gem sau orice altă umplutură, potrivit știridiaspora.

Cornulețele se țin la cutor la 180-200 grade, aproximativ 10-20 minute. Este bine să punem zahărul pudră atunci când cornulețele sunt. Rețeta ta este gata. Poftă bună!

Sursă Dreamstime

Rețetă de cornulețe cu gem de caise

Gospodinele pot să prepare și rețeta de cornulețe cu gem de caise. Pentru acest desert, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

420 g făină, 90 g zahăr tos, 250 ml lapte de cocos , apă sau lapte de soia, 50 ml ulei,20 g drojdie proaspătă, 1 linguriță esență de vanilie,1 linguriță coajă rasă de lămâie,un praf de sare

Pentru umplere:

200 g gem de caise

Pentru uns:

70 g zahăr, 60 ml apă

Se pune drojdia zdrobită cu o linguriță de zahăr,o lingură de făină și 100 ml lapte de cocos sau apă caldă într-un bol. Se amestecă ușor apoi se lasă la dospit pentru 10 minute. Se adaugă făina și praful de sare. Se adaugă peste făină, lapte amestecat cu zahăr, esența de vanilie, coaja rasă de lămâie. Ele trebuie frământate foarte bine. Se adaugă uleiul și se amestecă. Se strânge aluatul în bol sub forma unei bile,se netezește ușor,apoi se lasă la crescut o oră.

După ce aluatul a crescut, se întinde prima foaie de aluat în forma unui cerc cu diametrul de 26 cm.Pe fiecare fâșie de aluat se pune o lingură de gem de caise și se rulează strâns. Se tapetează cu hârtie de copt tava aragazului și se pun cornulețele în tavă. Trebuie să le lași la cuptor doar 20 de minute la 180 de grade. Se amestecă apa cu siropul și se pune la fiert la foc mic,se lasă să fiarbă și se lasă la răcit 1-2 minute.