Rețetă de clătite marocane de post. Este gata în aproximativ 35 de minute
- Emma Cristescu
- 1 aprilie 2023, 22:19
Gospodinele pot prepara cea mai gustoasă rețetă de clătite marocane de post. Ele au nevoie de puține ingrediente pentru acest desert ușor de făcut și pufos.
Rețeta de clătite marocane este ușor de făcut și extrem de gustoasă. Acest desert este la mare căutare în restaurantele din toată lumea și este gata în doar 35 de minute. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
200 g făină 280 g griș din grâu 700 ml apă caldă 6 g drojdie uscată 1 linguriță de praf de copt 1 linguriță de zahăr 1 linguriță de sare vanilie
Rețetă de clătite marocane de post
Pentru început, pregătește un bol încăpător și amestecă 200 de ml de apă caldă cu zahărul, până când acesta din urmă se dizolvă complet. Adaugă apoi drojdia și amestecă foarte bine pentru a obține o compoziție omogenă. Lasă apoi amestecul deoparte pentru aproximativ 7 minute, pentru ca drojdia să aibă timp să acționeze. Într-un alt vas, amestecă făina cu grișul, praful de copt, sarea și vanilia. După ce drojdia începe să facă bule, adaugă 2 linguri din amestecul de ingrediente uscate realizate la pasul 2. Apoi, folosindu-te de un mixer sau un tel, omogenizează totul foarte bine, având constant grijă ca aluatul să nu facă cocoloașe.
@diana_food_life Clătite marocane de post !!! #bucatariadianei #clatite #clatitedepost #clatitemarocane #basarabeanca🇲🇩 #moldoveanca #tiktokmoldova #tiktokromania #pentrutine #5pasidebine #foryou #fyp #retete #gatim ♬ son original - DianA
Pregătește un vas mare și pune în acesta drojdia, împreună cu 500 de ml de apă care ți-au rămas. Începe apoi să presari treptat și restul de ingrediente uscate. Este indicat să adaugi făina treptat, pentru a obține un aluat potrivit. Dacă o vei adăuga pe toată dintr-o dată riști ca aluatul să nu crească. Acum trebuie să faci este să acoperi vasul și să îl lași la odihnit pentru aproximativ 15 minute, astfel încât aluatul să poată crește.
Pregătește o tigaie și pune-o pe aragaz la foc mediu, pentru a începe să faci clătitele. Clătitele marocane nu trebuie prăjite pe ambele părți. Păstrează clătitele pe foc până când textura lichidă din aluat dispare complet. Puteți face și o compoziție din unt topit amestecat cu miere sau le puteți mânca simple. Asta este tot. Poftă bună!, potrivit raftulbunicii.