Cele mai bune clătite de post. Rețetele de care nu știai

Cele mai bune clătite de post. Rețetele de care nu știai Rețetă de clătite de post. Un desert sănătos și cu puține calorii. Sursa foto: arhivă EVZ

Cei care țin Postul Crăciunului pot prepara o rețetă de clătite de post, fără lapte și fără ou. Acest desert are puține calorii, este foarte gustos și ușor de făcut.

Această rețetă de clătite de post, fără lapte și fără ou, este foarte asemănătoare cu cea clasică, sănătoase și cu puține calorii. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente:

  • o cană de apă minerală carbogazoasă,
  • o cană de făină,
  • o lingurăţă de zahăr, dar nu-i obligatoriu,
  • 50 de ml de ulei
  • o lingură de zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • o linguriţă de praf de copt.

Rețeta pentru clătite de post

  1. Toate ingredientele se amestecă într-un bol. Uleiul este necesar pentru face aluatul mai fraged. Dacă compoziţia este prea groasă, puteţi să mai puneţi apă minerală. Dacă-i prea subţire, trebuie doar să adăugați mai multă făină.
  2. Tigaia trebuie încinsă în prealabil. Uleiul poate să fie pus în compoziție sau în tigaie. Trebuie să prăjiți clătitele, iar apoi să le umpleți cu dulceaţă, miere de albine, zahăr pudră, miere şi banane sau ciocolată de post. Asta este tot. Poftă bună!
Clătite

Rețetă de clătite de post. Un desert sănătos și cu puține calorii. Sursa foto Dreamstime

Rețeta de prăjiturii de post

Puteți încerca și o rețetă gustoasă de prăjitură de post. Pentru acest desert aveți nevoie doar de câteva ingrediente:

  • un kilogram de mere,
  • 200 g făină,
  • 200 g griș,
  • 200 g zahăr,
  • 50 g margarină.
  1. Se unge o tava cu margarină.
  2. Se amestecă făina cu grișul și zahărul, se pun în tavă într-un strat uniform.
  3. Se curăță merele de coajă și sâmburi și se rad pe o răzătoare mare.
  4. Se întind în tavă în strat uniform și adaugă la cuptor timp de 30 minute.

Rețetă de chec de post cu lămâie

Cei care țin Postul Crăciunului pot să prepare și această rețetă de post. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • 350 g făină,
  • 150 g zahăr tos,
  • 200 g margarină la temperatura camerei,
  • 1 fiolă esență de vanilie,
  • 250ml apă minerală,
  • 1 lămâie,
  • 1 lingură miere de albine,
  • 1 plicuțet praf de copt,
  • 2 pliculețe zahăr vanilat,
  • un praf de sare.
  1. Se pune margarina într-un bol împreună cu zahărul tos și vanilia. Se freacă până se spumează. Apoi, se amestecă mierea cu apa minerală și zeama de lămâie. Se amestecă bine și se toarnă peste compoziția de margarină.
  2. Se incorporează treptat făina amestecată cu praful de copt și sarea. Se amestecă cu un tel și se adaugă făina.
  3. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă pentru chec și se toarnă compoziția. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade si se dă tava la copt pentru circa 30-35 de minute. Asta este tot. Poftă bună!