Rețetă de clafoutis cu cireșe. O prăjitură gustoasă pentru zilele călduroase de vară

Rețetă de clafoutis cu cireșe. O prăjitură gustoasă pentru zilele călduroase de vară Sursă Dreamstime

Gospodinele pot prepara o rețetă gustoasă de Clafoutis cu cireșe. Pentru această prăjitură, ideală în zilele de vară, nu aveți nevoie de prea multe ingrediente.

Gospodinele pot prepara o rețetă de Clafoutis cu cireșe, considerat cel mai simplu desert de vară. Înainte de a vă apuca de prăjitură este indicat să scoateți sâmburii cireșelor. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

3 ouă 200 ml lapte gras 80 g zahăr tos 90 g făină 50 g unt topit și răcit 1 linguriță coajă rasă de lămâie 1 linguriță extract de vanilie un praf de sare 350 g cireșe cu tot cu sâmburi puțin unt și o lingură de zahăr pentru uns forma

Aprindeți cuptorul la 180 de grade. Ungeți cu unt o formă de tartă sau orice alt vas potrivit ca mărime. Peste unt presărați o lingură de zahăr tos. Puneți cireșele în tava unsă cu unt. În rețeta originală cireșele se pun cu tot cu sâmburi, dar dacă doriți, le puteți îndepărta. Într-un vas, mixați scurt toate ingredientele din listă, doar cât să se omogenizeze. Turnați aluatul în tavă, peste căpșuni. Se pune tava la cuptor pentru 30-35 de minute, până când prăjitura este bine închegată. Clafoutis se poate servi cald sau rece și opțional, îl puteti pudra cu zahăr, potrivit bucatearomate.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News
Clafoutis cireșe

Sursă Dreamstime

Rețetă de compot de cireșe

Gospodinele pot încerca să prepare și o rețetă de compot de cireșe fără zahăr și conservanți . Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

4 kg cireșe, cu sâmburi 3 litri de apă 2 lămâi 2-3 batoane de vanilie.

Pentru a începe, curățăm cireșele de codițe și le spălăm bine. Apoi le lăsăm să se scurgă.

Într-o cratiță, punem apa la fiert împreună cu batoanele de vanilie. Dacă avem lămâie bio, putem adăuga și puțină coajă de lămâie, bine spălată, în apa care fierbe. Lăsăm apa să fiarbă timp de 5-6 minute de la primul clocot, apoi o luăm de pe foc și o lăsăm să se răcească. Acum trebuie adăugate și batoanele de vanilie în ea.

Borcanele pe care le-am sterilizat și răcit anterior le umplem acum cu cireșe, umplând aproximativ 3/4 din capacitatea fiecărui borcan.Stoarcem puțin suc de lămâie peste cireșe, urmat de umplerea borcanelor cu apa fiartă și răcită, care a fost strecurată în prealabil. Asta este tot.