Rețetă de gogoși pufoase. Aveți nevoie de câteva ingrediente pentru a prepara desertul copilăriei

Rețetă de gogoși pufoase. Aveți nevoie de câteva ingrediente pentru a prepara desertul copilăriei Sursa: dreamstime.com

Gospodinele pot prepara o rețetă de gogoși pufoase, așa cum făceau bunicile pe vremuri. Nu aveți nevoie de multe ingrediente pentru un desert pufos ca în copilărie. Puteți adăuga și vanilie pentru o aromă mai intensă.

Gospodinele pot prepara o rețetă simplă de gogoși pufoase. Acest desert al copilăriei se găsește și în restaurantele de lux și este foarte simplu de făcut. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente:

500 grame făină 250 ml lapte 50 grame unt topit 40 grame zahar 10 grame drojdie uscată 2 ouă 1 gălbenuș 1 esență de vanilie Coaja rasă de la o lămâie Un praf de sare O mână de făină în plus pentru întinsul compoziției Ulei pentru prăjit Zahăr pudră pentru ornat

Rețetă de gogoși ca la bunici

Se pune într-un castronel drojdia proaspătă și se freacă bine cu o lingură de zahăr, până se lichefiază. Dacă se folosește drojdie uscată, aceasta se va amesteca jumătate din cantitatea recomandată de zahăr apoi se va dilua cu aproximativ 50 de mililitri de lapte. Trebuie să așteptăm să se umfle drojdia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa foto. Flickr

Se toarnă maiaua peste făina cernută și se adaugă pe rând toate ingredientele. Se frământă aproximativ 15-20 de minute, până când compoziția nu mai este lipicioasă. Se acoperă ligheanul sau castronul în care am frământat cu o folie de plastic și se lasă la dospit aproximativ 50 de minute. Trebuie să modelăm gogoșile după ce suntem siguri că a crescut aluatul.

Întindem pe un blat tapetat cu făină compoziția și o întindem cu un sucitor de plăcinte. Apoi vom decupa fiecare gogoașă în parte, cu ajutorul unui pahar. Lăsăm gogoșile decupate în jur de 10 minute, timp în care ele se vor umfla și mai mult. Încingem uleiul de floarea soarelui în tigaie și așezăm gogoșile la prăjit. Scoatem gogoșile pe un șervet de hârtie care absoarbe excesul de ulei și adăugăm zahăr pudră, potrivit rețeteșivedete.

Aceste gogoși conțin aproximativ 200 kcal, mult mai puțin ca cele cu umplutură de dulceață și presărate cu zahăr pudră, care conțin 290 kcal. O gogoașă cu glazură are 350 kcal, la fel ca o gogoașă vieneză. Gogoșile cu ciocolată au aproximativ 300 kcal.