Rețetă simplă de plăcintă cu iaurt și vișine. Marea vedetă a deserturilor de vară

Rețetă simplă de plăcintă cu iaurt și vișine. Marea vedetă a deserturilor de vară Sursă Dreamstime

Vara a venit, iar gospodinele pot prepara o rețetă simplă de prăjitură cu vișine și iaurt. În locul vișinelor puteți folosi orice alte fructe, cum ar fi cireșe, afine, căpșuni, zmeură, fructe de pădure, struguri, prune sau mandarine.

Rețeta de prăjitură cu vișine și iaurt este gata într-o oră, dacă este respectat fiecare pas. Pentru acest desert gustos, gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente:

160 g făină 5 ouă 140 g zahăr 80 g unt topit și răcit 120 g iaurt cu 10% grăsime (de preferat ar fi să folosiți iaurt grecesc) un praf de sare esență de vanilie coaja rasă de la o lămâie 500 g de vișine fără sâmburi

Rețetă simplă de prăjitură cu vișine și iaurt

Dacă folosiți vișine congelate, lăsați-le să se dezghețe, iar apoi trebuie scurse cât mai bine. Cele din compot de asemenea trebuie lăsate la scurs. Apoi le scoateți sâmburii. Cât timp vișinele se scurg, apucați-vă de preparat blatul prăjiturii. Pentru asta, separați albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri puneți un praf de sare și bateți-le spumă cât mai tare. Adăugați apoi zahărul, puțin câte puțin, în timp ce mixați în continuare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trebuie să obțineți o spumă ca de bezea. Cu cât albușurile sunt bătute mai tare, cu atât prăjitura va crește mai mult, chiar și fără praf de copt. Separat, amestecați gălbenușurile cu iaurtul, puneți și coaja rasă de lămâie, dar și esența de vanilie și încorporați aceste ingrediente.

prajitura visine (2)

Sursă Dreamstime

Apoi, adăugați untul, care trebuie topit și răcit înainte. Amestecați din nou, de preferat cu mixerul. Apoi începeți să puneți făina, puțin câte puțin. Nu uitați de spuma de albușuri( care trebuie amestecată bine). Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, turnați compoziția, așezați vișinele scurse foarte bine și băgați în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 30 de minute.

Înainte de a scoate prăjitura din cuptor, faceți testul cu scobitoarea. Apoi lăsați-o să se răcească și o puteți porționa. Puteți adăuga și zahăr vanilat peste. Asta este tot. Poftă bună.

Dacă nu vă plac vișinele, puteți face această rețetă cu cireșe, afine, căpșuni, zmeură, fructe de pădure, struguri, prune sau mandarine, potrivit kfetele.